Hur tar man bort ett tak utlopp

Tak ventiler kommer i olika former, men de har alla slitsade fenor att rikta luftflödet utåt in i rummet. Taket skorstenar är kopplade till kanaler att springa till hemmet viktigaste värme eller kylsystem, därmed reglera lufttemperaturen. Om ditt tak ventiler har gulnat med ålder eller utvecklat rost, kan du ersätta dem med nya ventiler att förbättra utseendet på rummet. Du kan också ta bort ett tak utlopp innan du måla ett tak.

Instruktioner

•Walk till viktigaste säkringsdosan för hemmet och stänger av strömmen för uppvärmning eller kylsystem som ventilerna är kopplade till. Detta förhindrar systemet från kommer på och blåser dammpartiklar i ögonen under borttagningen.

•Gå till rummet där du vill ta bort taket ventilen. Placera en stege under ventilen och klättra upp på det med en skruvmejsel.

•Locate skruvarna i yttre framsidan av taket vent. De flesta rektangulära ventiler har en skruv på vardera sidan. På cirkulära ventilationskanaler finns skruven vanligtvis i mitten av frontplåten.

•Placera en räcka över ventilen om det faller när du tar bort skruvarna. Sätt in skruvmejseln i skruvarna och vrida dem moturs tills de kommer ut ur ventilen. Placera skruvarna i fickan som du tar bort dem så att du inte förlorar dem.

•GRASP kanten av taket ventilera med händerna och dra den rakt ner från taket. Om du har svårt att greppa det, infoga en platt skruvmejsel under ena kanten för att bända upp det ur taket.

Tips & varningar

  • Låg ett vitt ark under taket ventilen innan du tar bort det för att hjälpa dig lätt fläck några skruvar som du av misstag släppa.