Hur Root Thuja Green Giants

Thuja träd är en vacker vintergröna tillägg till landskapet. De ger bra vindskydd, skydd för vilda djur och skugga för människor, liksom ståtliga säkring när planteras i rader. De är lätta att sköta och kräver lite eller ingen beskärning. Att växa upp till 5 fot per år, thuja träd snabbt överrösta oönskade ljud och blockera fula vyer. Förökning av skottsticklingar är ett enkelt sätt att producera många ytterligare träd för säkring eller försäljning till en låg kostnad för odlaren.

Instruktioner

•Mix tillräckligt kompost, sand och vermikulit i en stor hink att tillhandahålla en mycket väl dränerande jord. Tillsätt den rekommenderade mängden långsam frisättning gödselmedel som föreslås av tillverkaren. Tillsätt tillräckligt med vatten till blandningen att göra det fuktig men inte gillar rinnande lera.

•Wash varje kruka och låta det ligga i blöt i en starkt blekmedel lösning i minst 20 minuter. Vända krukor under hela dyblöt processen att hjälpa blekmedel får in varje skreva. Detta är ett viktigt steg i att förebygga växtsjukdomar. Efter blötläggning, skölj varje pott med rent vatten.

•Kapa av flera 6-tums långa av ¼ till ½ tum i diameter lem sektioner från trädet. Trimma dessa till 3-tums sticklingar med basen av varje bit skär i 45 graders vinkel. Skrapa bort en liten bit av bark från basen av varje skärning. Ta bort alla men toppen lämnar från toppen av varje skärning. Placera sticklingarna i en skål med vatten så de inte torkar ut.

• Fyll krukorna med jordblandningen packar ner det som du går. Packa inte smutsa ner så hårt det är rock som. Framväxande rötterna behöver en lätt jord att växa till. Lämna 1 1/2 till 2 inches av potten fälgar utsatt.

•Poke fördelade jämnt hål med chopstick i hela jorden i varje kruka. Försök till rymden dem ½ till 1 tum apart.

•Shake av överflödigt vatten från sticklingarna och doppa ändarna i böka hormon. Försiktigt glida dem i hålen att vara försiktig med att slå av den böka hormonet. Återfyllning potten med mer jord och packa försiktigt ner runt varje skärning. Vattna blommorna också.

•Bend metall galgar så de gör en stor "U" form och försiktigt sticka en i varje kruka. Galgar förhindrar plastpåsar glider in i krukor. Se till att den runda delen av klädhängare är vänd uppåt.

•Drape en tydlig eller något ogenomskinlig plastpåse över varje pott, vilar dem på galgar. Placera krukorna i ett område som tar emot brokig eller full skugga. Kontrollera ofta krukor och vatten när jorden börjar torka lite. Tillåt inte jorden torkar ut.

•Repot eller plantera sticklingarna i marken nästa år. Vattna dem regelbundet och Lägg ett lager av kompostmaterial. Mata med ett allrengöringsmedel långsam frisättning gödselmedel. Tillåt inte nyligen planterade träden att torka ut.

•Ställ upp en skugga trasa i områden där solen är hård. En tillfällig skugga duk kan vara gammaldags med 1 x 2 spikade ihop överst så de bildar en öppen triangel. Begrava bottnar i varje bräda i marken för stabilitet och drapera skugga trasan över toppen. Space varje triangel 5 fot apart. Säkra botten av nyans trasan med stenar, styrelser eller galvaniserat landskapsarkitektur staples.