Hur Root en ananas topp

Njuta av tropiska utseendet på en ananas växt i ett svalare klimat genom att odla inomhus. Anläggningen startas från en ananas frukt bort övre del. Om de får ordentlig vård, kan anläggningen producera en ananas i cirka två till tre år. Ananas växter behöver massor av sol. Under de kallare månaderna, placera dem framför fönstret soligaste. Acklimatiserar sig växten för direkt solljus genom första att placera den i skuggan under några dagar och sedan flytta den till en solig plats på sommaren.

Instruktioner

•Välj en mogen ananas frukt. Försiktigt dra på bladen av frukten. Om bladen dra ut, ananas är för mogen och bör inte användas. Se över bladen efter tecken på insektsangrepp. Sköldlöss är de vanligaste. De lämnar små, grå prickar på bladen baser.

•Core ananas frukt. Ta bort alla av frukten från botten av den ananas krona. Skär tunna snitt från botten av kronan tills roten knoppar är utsatta. Roten knoppar ser ut som små prickar eller cirklar. Vissa ananas redan små rötter växa från roten knopparna.

•Ställ in kronan i en torr plats för två till tre dagar. Fyll ett glas cup med 4 till 5 inches av vatten, beroende på den kopp höjd, och placera ananas kronan in i den. Efter två dagar, dumpa vattnet och Fyll koppen med vatten. Fortsätt detta tills kronan har växt ungefär 2 inches av roten.

• Fyll botten av en 8-tums blomkruka med 2 inches av stenar. I en hink delar blanda tre snabb tömning krukväxtjord med 1 del perlit. Fyll krukan tills jorden är 2 inches lägre än pottens top.

•Sätt kronan på jordblandningen. Täcka kronan upp till bladen bas med jordblandningen. Fukta jorden med vatten och Ställ krukan i ett soligt läge. Vatten ananas anläggningen en gång per vecka för att hålla jorden lätt fuktig. Dimma bladen med en spray vatten.

•Fertilize ananas växt med en låg-kväve, vattenlösliga gödningsmedel fyra till sex gånger per år men inte inom de första åtta veckorna. Följ de belopp som anges på den gödningsmedel väska. Klipp av brown, döende löv, med sax. Transplantera växten i en större gryta efter ett år.

Tips & varningar

  • Plantera två ananas kronor om man inte växer.