Hur ofta ska filtret köra på en Inground Pool?

Tillsammans med övervakning och att lägga till specifika kemikalier, är ordentlig filtrering mycket viktigt att hålla rent, klart vatten i en swimmingpool. Den primära delen av utrustning för att utföra denna uppgift är pool filter, som pumpar vatten från poolen genom filtrering material som sand eller kiselgur, och sedan cirkulerar det tillbaka in i poolen. Detta åstadkoms med hjälp av en pool pump och fäst motor. Även om pumpen inte har att köra hela tiden, finns det några grundläggande riktlinjer som du bör följa.

Komponenterna i en Pool Filter

Ett i-mark pool filter består av flera komponenter. Det finns filtret själv i som poolvattnet flödar i och ut ur svällning smuts och andra partiklar längs vägen. Den är normalt fylld med sand eller kiselgur som stöd i att ta bort partiklar från vattnet. Filtret är driv vid en pool pump som är kopplad till en motor. Vissa pool filter kan ha en automatisk kloreringsapparat kopplade till vatten returraden som upprätthåller en jämn ström av sanitizer i poolen. Andra delar av filtret är skummaren och huvuddräneringsventilen ventiler som kontrollerar vattenflödet och ratten filter som används för att ange särskilda aktiviteter som vanlig filtrering, backspolning och dränering av överskjutande poolvattnet. Den har ett stängt läge för när poolen stängs för lågsäsongen.

Den Pool Pump och Motor

En av de grundläggande begreppen rätt filtrering av poolvattnet är Omsättningshastigheten. Detta avser hur lång tid det tar för allt vatten i poolen att cirkulera genom filtret. För att bibehålla rätt vattnets klarhet, bör det ta längre än 12 timmar helt cirkulera allt vatten i poolen. Om du vet hur många gallon vatten poolen innehar, samt pumpning kraften i motorn och bredden på din filtrering rörledningar, kan du bestämma din omsättningshastighet. Eftersom de flesta pool pumpar har utformats med detta i åtanke, bör en professionellt installerade pool är utrustade med den rätt pumpen för din storlek pool. Om du installerar poolen själv eller är osäker på om din nuvarande pumpen, konsultera en pool företag som kan enkelt avgöra vilken storlek pump och motor du har eller behöver.

Kör din Pool Filter

För att hålla din pool vatten är klar och ren, en idealisk omsättningshastighet åtta timmar, så detta skulle vara den genomsnittliga mängden tid att köra din pool filter i en viss dag. Eftersom de flesta pool filter inte kommer utrustad med en på/av timing enhet, du har antagligen installera en pool timer för att automatiskt aktivera filtret och bort med förinställda intervall du önskar.

Naturens effekter på filtrering ditt vatten

Vissa förutsättningar kan kräva en justering. När du öppnar din pool för säsongen, bör du låta din pool pump köras kontinuerligt för de första dagarna att grundligt filtrera vattnet. Efter det, om pool vattentemperaturen ligger under 70-75 grader F, kan du köra pumpen ca sex timmar per dag tills vattnet värms upp. När vattentemperaturen börjar stiga, så ökar den bakterietillväxt i vattnet. Även om åtta timmar kan vara nog om vattentemperaturen stannar under 85 grader F, kan du förlänga din filtrering tid till 10 timmar per dag under perioder med extrem värme när vattentemperaturen är mer än 85 grader F och bakterietillväxt är störst.

Pool-användning effekter på filtrering ditt vatten

Förutom vattentemperatur är en annan faktor som påverkar rätt filtrering av poolvattnet användning. Oberoende av vattentemperaturen, köra under tider av tung användning, alltid din pool pump längre än åtta timmar. I själva verket, om du har ett parti med ett stort antal badare, låt pumpen köras kontinuerligt tills publiken dör ner. På grund av den extra mängden hud oljor, svett, solkrämer och andra mänskliga faktorer som få i ditt vatten, måste du köra filtret längre för att upprätthålla korrekt vattnets klarhet.