Hur mycket solen gula Berberis behov?

Berberis växter (Berberis spp.) är önskvärt för sin härdighet och färgglada bladverk. Dessa buskar tål värme, dålig jord och andra ogynnsamma miljöförhållanden. Japanska Berberis (Berberis Thunbergspirea) är den vanligaste odlade arten. Alla japanska Berberis sorter har gula blommor, men Berberis beskrivs som "gul" är oftast de som har golden snarare än det mer vanliga lila bladverket.

Sorter

Flera sorter av Berberis Thunbergspirea har guld eller gult, bladverk. Aurea har täta bladverk och en kompakt form. Liknar Aurea är Aurea Nana, som är en dvärg form av Aurea. Till skillnad från de flesta japanska Berberis sorter producerar dessa gula versioner inte många blommor eller frukt. Aurea har orange falla lövverk, medan Aurea Nana funktioner röda höstlöv. Bogozam, är å andra sidan, en gul-blad version som producerar de klarröda bär som är så attraktiva på dessa buskar. Monlers är den minsta gul sorten, når en höjd på endast 12 inches på förfallodagen. Den har orange höstfärger.

Solljus

I allmänhet, växer alla Berberis väl om den utsätts för åtminstone en halv-dag värde av solljus. Gul Berberis, behöver dock fullt solljus för att frodas. Faktum är att mer solljus, desto ljusare blad. Gul Berberis buskar odlas delvis skugga vanligtvis har en tråkig, grön nyans till Bladen i stället för en ljus, gyllene färg.

Mark och vatten

Solljus är viktigt av en gul Berberis hälsa och utseende, men så är mark och vatten. Dessa växter behöver jord som är på den torra sidan, eftersom alltför blöt jord kan orsaka rotröta, en svampsjukdom som kan förstöra rötterna av anläggningen. Gul Berberis tål nästan vilken typ av jord så länge det är väl dränerande, inklusive sura, alkaliska och även förorenade jordar.

Problem

Japanska Berberis växer bäst i US Department of Agriculture växande zoner 4 till 8. De trivs i svalare temperaturer och även om de gula sorter växer bäst i fullt solljus, några kan drabbas av leaf scorch med långvarig exponering till heta afternoon solljus. Aurea lider särskilt blad scorch. Bogozam, dock är resistent mot leaf scorch och är en bra gul val för hem trädgårdsmästare i varmare USDA växande zoner 7 och 8.