Hur mycket makt använder växa lampor?

Växa lampor har olika makt betyg. De flesta enheter har deras wattal, spänning och strömstyrka användning visas på deras kappar. En multimeter räcker även i avsaknad av sådan etikett, att bestämma den individuella förmåga förtäringen av ljusna enheter.

Identifiering

En genomsnittlig växa glödlampa använder 150 watt eller 0.15 kilowatt per timme, vilket är den standard måttenheten för apparatens strömförbrukning. Däremot använder en lysrörslampa med en liknande ljusflöde 40 watt eller 0,04 kilowatt per timme.

Betydelse

Strömförbrukning för växa lampor är betydande, som mindre energieffektiva modeller kan köra upp rejäl långsiktiga elkostnader. Kvalitet mäts genom att bestämma ljusets ljusflöde per watt används, en statistik som ändras beroende på vilken typ av lampa. Dela den watt betyget med 1000 och multiplicera detta tal med verktyget företagets kostnaden per kilowattimme att beräkna din totala kostnad.

Typer

Odla lights är indelade i subtyper. Glödlampor är det dyraste och minst effektiva alternativet. Metallhalogenlampor lampor ansågs bäst väl avrundad lampan för växande ändamål, men tillägg av full-spöke lysrör både kompakt och röret format ger ett alternativ till Metallhalogen och ger liknande resultat.

Överväganden

Anser spektrumet av ljus som din växa lampor producerar också. Lampor som avger ett fullt spektrum av ljus, som blå-spectrum glödlampor, avger en mer Sol-liknande naturliga tillväxtmönster. Röda spektrat lyser, som kvicksilverhögtryckslampa Högtrycksnatrium lampor, producera en viss blomning och spirande effekt som inte är alltid önskvärt, särskilt när man försöker växa lummiga matsvamp.