Hur mycket klor sätts in i en Pool?

En fråga som många nya pool ägare fråga har att göra med rätt nivå klor för att behålla sina pooler. Svaret beror mer på situationen och omständighet än något annat. När du först startar upp en pool, måste du ta nivåer till höga belopp att starta. Rekommenderade standard nivåer kommer att vara ganska lite lägre ändå. Och i fall av kontaminering eller när "chockerande" krävs, extremt höga nivåer kommer att kallas för.

Rekommenderade nivåer

Den rekommenderade nivån av klor för pooler är två delar per miljon (PPM). Det bör inte vara högre än 3 eller lägre än en. Om det är över tre PPM, resultat klor lukten. Dessutom kommer simmare uppleva hud och ögon samt slem membranet irritation. Under en PPM finns det inte tillräckligt närvarande klor. £ 1 av klor till 10 000 gallon vatten brukar vara vad som kallas för. Använd en bra pool testkit att övervaka och justera klor.

Chockerande

Chockerande är det informella namnet på en process som kallas superchlorination. Det bör utföras regelbundet oavsett all kontaminering. Och om en pool i behov av desinfektion, till exempel när algblomning visas, det bör utföras utan dröjsmål. Det sker genom att lägga till pool klor tills nivåerna är 10 gånger den rekommenderade två PPM, vilket innebär ca 20 PPM. När denna nivå uppnåtts, kommer att poolen behöva sitta i flera timmar tills nivåer har minskat till det normala.

Öppning

När en pool öppnas för första gången eller efter att det har varit återfyllas, bör klor nivåer höjas, vilket är endast tillfälliga. efter de har minskat till ca två PPM, är poolen säkert att bada i. Medan poolen behöver inte vara chockad över att 20 PPM klor, kan inte göra så säkert skada. Minst skjuta för 10 PPM, så låt det sjunka. Om det är stabil vid två PPM, behövs ingen ytterligare åtgärd.

pH-nivåer

Effektiv pool klor nivåer beroende av pH-värdet i vattnet. Om det är för låg eller för hög, problem med klor förekommer ofta. För en, om pH är lägre än 7.0, kommer klor snabbt skingra, lämnar ingen i poolen för att bekämpa föroreningar. Om pH-värdet stiger förbi 8.0, klor fungerar dåligt eller inte alls, och alltför mycket av det kommer att vara kvar i poolen. Använda en pool testkit för att övervaka pH som klor.

Säkerhet

Klor är klassificerat som ett farligt material och bör hanteras med försiktighet. Den vanligaste formen för pooler är kalciumhypoklorit. Det kommer som granulat i baljor och hinkar och stick och tablett former. Om du vill använda stora mängder av det, bära gummihandskar och skyddsglasögon och undvika andas ångor. Om du spiller något på huden, skölj med vatten och alltid hålla klor från husdjur och barn.