Hur man Weatherstrip altandörrar

Weatherstripping är ett användbart sätt att isolera de sprickor som orsakar luftläckage runt rörliga delar, såsom dörrar och fönster, säger US Department of Energy. Det finns flera typer av weatherstripping som kan användas för detta ändamål. Den enklaste och billigaste typen av weatherstripping är en skala och stick självhäftande backas produkt. Installation med någon weatherstripping kan vara knepigt eftersom det måste vara centrerad i din uteplats dörren att fungera effektivt. Weatherstripping en uteplats dörren kan vara en utmaning eftersom det kan orsaka dörren att öppna och stänga ineffektivt.

Instruktioner

• Rengör insidan av dörrkarmen och insidan kanten av altandörren med varmt tvålvatten. Ta bort allt damm och skräp. Skrapa några befintliga weatherstripping bort med en spackel.

•Använd en ren och torr trasa för att torka området. Dörrkarmen måste vara helt torr innan du börjar installera din weatherstripping.

•Measure ytan av dörrkarmen och dörren med måttbandet. Mäter varje kant av dörröppningen och lägga till mätningarna tillsammans. Skär weatherstripping till storlek. Weatherstripping bör skäras i ett sammanhängande stycke att undvika sprickor i försegla.

•Ta bort delar av stöd några inches en tid början vid topp öppnandet av insidan av dörrkarmen. Detta är där dörren sitter när det avslutas. Tryck på weatherstripping fast på ytan. Det bör finnas inga bubblor och det bör passa tätt innanför dörren. Börja i ena änden och köra en kontinuerlig linje till den andra änden. Tryck på weatherstripping tätt in i hörnen.

•Tryck på weatherstripping på kanten av dörren. Gummilister läggs både till ram och kanten av dörren så att dörren har en tät förslutning. Weatherstripping bör komprimera ner när altandörrar är stängda.

Tips & varningar

  • Weatherstripping bör appliceras på rena, torra ytor i temperaturer
  • över 20° F, enligt US Department of Energy.