Hur man VINTERBONA Rhododendron

Rhododendron kommer i både vintergröna och lövfällande sorter, men de lövfällande typerna vanligtvis kallas Azalea. Den tunga lövverk och årliga blomningstiden gör ett attraktivt val för häckar eller preparatet planteringar. Buskarna nå 6 fot eller längre, beroende på sort, beskärning stil och vård som ges till växten. Rhododendron-buskar växa i många klimat, inklusive de det erfarenhet vinter fryser och långvarig förkylning. Förbereda anläggningen för vintern förhindrar skador till din Rhododendron, garantera fortsatt hälsa och blomning.

Instruktioner

•Använd den senaste årliga befruktning behandlingen i början av juli. Sen sommaren och hösten befruktning uppmuntrar ny tillväxt på Rhododendron, och den nya tillväxten inte kan överleva vintern frysning.

•Spread ett 4-tums lager av löv eller tall halm kompostmaterial över rotzonen i busken. Lämna en två - till fyra - tums mellanrum mellan kompostmaterial och stammen. Kompostmaterial isolerar smutsa och skyddar rhododendron grunda rötter från frys skador.

•Minska vattning början i September. Vatten rhododendron hälften så mycket som det gjort i sommar. Gradvis undanhålla vatten hjälper rhododendron härda ut och ange semidormancy för vintern.

•Erect en säckväv skärm om vintern vindar och solen orsakar blad scorch, anges av curling och missfärgade blad. Installera en andel på båda sidor av rhododendron och sträcka ut ett ark med säckväv mellan två insatserna att bilda en vind block. Upprätt skärmen på den exponerade sidan av busken.

Tips & varningar

  • Plantera Rhododendron i ett område som naturligt avskärmade från vinter vind och sol för att eliminera behovet av en vind block.