Hur man vatten min Globe Blue Spruce

Globe blue spruce (Picea pungens) "Glauca Globosa" är en dvärg sort av Colorado blue spruce. Nål evergreen har smala bottlebrush-liknande grenar och växer i en rundad något flattop form antingen som en liten buske eller ett litet standard träd. Den slående cool blå-grön-grå bladverk och trivs i mycket kallt klimat ner till US Department of Agriculture zon 3. Aldrig att nå mer än 5 fot i höjd och 6 fot i spridningen på förfallodagen, är det en mångsidig spelare i landskapet. Vattning krav är större eftersom det blir fast men konsekvent bevattning är nödvändiga om den växer i en regnig region.

Instruktioner

•Water nyligen planterade och unga globe spruces grundligt och djupt för att hålla jorden jämnt fuktig men inte blöt. Konsekvent djup vattning sporrar rötterna att jaga vatten eftersom det tränger ner genom marken. Detta bidrar till att skapa ett djup rot nätverk, vilket ökar torka tolerans som vintergröna mognar.

•Water etablerade globe blue spruces djupt på minst en gång per månad under hela året. Öka sommaren vattning som behövs för att hålla jorden jämnt fuktig även i toppen några inches av jord. I torr, blåsiga och kalla vintrar, noga övervaka jorden och observera lövverket. Aldrig låta jorden torka ut eftersom när bladen dör tillbaka i områden, granen sällan kan återställa dess tidigare form.

•Water låg marken och en långsam flödeshastighet, mättar jord till ett djup av minst 12 inches vid varje vattning session utan risk för undantränger omge smutsar.

Tips & varningar

  • Marktäckning med 3 till 6 inches av organiskt material som bark, kakao skal eller blad mögel hjälper till att bevara fukten i marken och kan minska vattning krav.