Hur man utrota ditt hus av råttor och möss

Hur man utrota ditt hus av råttor och möss

Även om vissa gnagare är söta och gosiga, finns det inget söt om möss och råttor flyttar in i ditt hus. Möss och råttor är skadliga för ditt hem, speciellt på natten när de är mer aktiva. De slita isär dina sopor, tuggar sladdar, gräva hål och lämna spillning överallt. Inte bara är dessa gnagare destruktiva, de är kända för att bära sjukdomar. Om du har möss och råttor i ditt hem, ta bort dem omedelbart.

Instruktioner

•Kontrollera att se till att du har möss och råttor i hemmet istället för andra gnagare eller critters. Möss och råttor identifieras av storleken på deras spillning (mus spillning likna ett riskorn, medan råtta spillning likna russin), lukt (möss lämna bakom en unken lukt, till skillnad från råttor), hål, Bon (vanligen tillverkade av papper eller tyg) och tand märken på papper, kartong och andra ytor.

•Locate där gnagare har varit att ange ditt hem. Kolla öppna fönster, vägg- och sprickor, hål, ventilationskanaler och andra möjliga ingångar. Om du är osäker på hur de får in i din hem, sprida ett tunt lager mjöl där ni anser att de är att komma in och lämna ditt hem. Över en natt, går gnagare till mjöl, lämnar fotspår. Försegla alla ingångarna till förhindra ytterligare angrepp. Ståltrådsnät, täta och cement är effektiva på försegla hänrycker och att hålla möss och råttor bort.

•Ta bort saker att hålla möss och råttor runt, såsom mat och bostäder källor. Håll ditt hem särskilt ren. Inte lämna smulor på golvet, se till att din sällskapsdjur äta alla av deras mat och försegla dina sopor eller flytta det medan du utrota gnagare från ditt hus. Ta bort skräp från ditt hem, som gamla papper och skräp, som möss och råttor att bostäder från. Sätta förvaring lådor på borden minst en fot hög.

•Ställ upp snapin fällor i området som är angripna. Placera fällor nära varandra. Bete val för fällor inkluderar jordnötssmör, chips, bacon bitar, godis och kex. Med hjälp av olika beten kan du tillgodose olika populationer av gnagare. Humana fällor är också effektiva vid förintat möss och råttor, men du måste flytta gnagare själv. Kontrollera dina fällor varje dag om betet behöver bytas eller om du behöver ta bort en död gnagare.

•Använd förgiftade beten endast utanför ditt hem och bara om barn och husdjur inte har tillgång till den. Det tar ofta tid för giftet att sparka i, så de möss och råttor kan vandra bort och dö på ett ställe som är svårt för dig att komma åt.

Tips & varningar

  • För stora gnagare skadedjursangrepp, hyra en professionell exterminator.
  • Hantera döda möss och fällor med handskar och en ansiktsmask så att du inte fånga sjukdomar.
  • Håll barn och husdjur borta från alla fällor.