Hur man utformar Bluestone

Hur man utformar Bluestone

Om en bluestone yta ger unika nyanser av blått, lila och grönt i ditt landskap. Om du planerar att installera bluestone uteplats eller gångväg, ger utforma ett mönster för stenarna innan du bryter marken dig flexibiliteten att justera formen eller storleken att tjäna design. En tät typ av sandsten, bluestones finns i rektangulära plattor eller snäste bitar av olika former.

Instruktioner

•Measure området där du tänker lägga gångväg eller uteplats, och spåra gränsar av webbplatsen med landskapet färg. Även om du kan designa mönster från en skiss, är variationer av färg och form i varje sten svåra att exakt återskapa på papper. Med den faktiska webbplatsen kan du se hur solen träffar stenarna och hur de olika storlekarna ser ut bredvid varandra.

•Sort bluestones av storlek, form eller färg om din stenar har en hel del variation i nyanser. Sortering stenarna i liknande grupper skapa bidrar till en design med ett jämnt, texturerat utseende.

•BEGIN torr-om stenarna i ett litet hörn av webbplatsen. Om du arbetar med bluestones skär i rektanglar, prova olika mönster bredvid varandra som en korg väva, samverkande 90-graders vinklar och raka rader. Om du arbetar med den naturliga formen av stenarna, de stora stenarna över platsen först och fyll i luckorna med medelstora och mindre stenar.

•Placera gummi distanser mellan lederna i oregelbundna stenar. Håll ytorna mellan varje sten konsekvent och inte mer än 1 till 1 ½ inches. Om plattorna förregling, kontrollera att varje sten är utskjutande mot närliggande stenar så de är låsta på plats.

•Stega tillbaka eller ta en paus så du kan komma tillbaka till design med friska ögon. Promenad runt uteplatsen på avstånd och överväga hur stenarna ser ut från olika utgångspunkter. Obs om ett område ser särskilt mörka eller oproportionerliga. Notera vilka områden i den design sticker ut, om någon, och bestämma om du gillar hur några stenar sticker ut eller om du vill ha en mer ens utseende yta.

•Rearrange stenarna för att korrigera eventuella mörka bildytor. Om du är nöjd med placeringen, slå oregelbundna stenar för att se om formerna kan passa ihop i olika vinklar. Med naturliga former liknar processen för att placera varje sten passande tillsammans ett pussel.

• Antal stenar i ordning kommer du lägga dem över stiftelsen. Använd kritan för att skriva numret på baksidan av varje sten, och placera dem bredvid webbplatsen i rätt ordning.