Hur man testar för förorenad inomhusluft

Testa luftkvaliteten i hemmet en gång om året eller närhelst du har några frågor. Farligaste gifter avger en märkbar lukt. De två gemensamma förorenare som inte är radon och kolmonoxid bör du testa för radon regelbundet med ett testkit. Köpa en kolmonoxid monitor för ditt hem.

Instruktioner

•Inköpt en radon testkit och en kolmonoxid övervaka från din lokala järnaffär. Se till att både säga "EPA-certifierad" eller "Uppfyller EPA kraven."

•Installera kolmonoxid bildskärmen i hemmet enligt instruktionerna som följer med det. Många människor installera dem nära ett brandlarm i den viktigaste berättelsen i deras hus. För extra säkerhet, installera en på varje våning av ditt hus. Om kolmonoxid stiger för högt, slocknar larm.

• Använd din radon testkit. Stäng alla ytterdörrar och fönster i ditt hus 12 timmar innan du börjar testa och sätta testutrustning i den lägsta våningen av huset som används regelbundet, i vanliga rum (inte ett kök eller badrum). Sätta i kit upp på en pall eller hylla från värme och luftfuktighet, utkast och ytterväggar. Lämna radon testet på plats för tre dagar (eller så länge som satsen säger).

•Göra testet bort till lab som anges på etiketten. De kommer att skicka resultat inom en månad. Om din radon mäter 4 pCi/L eller mer, använda en annan testkit att kontrollera och sedan kontakta staten radon-kontor för mer information.