Hur man testar en tryckkokare

Hur man testar en tryckkokare

Tryckkokare gör angenämt anbud och smakrika måltider i en bråkdel av den tid det tar för att koka en grytstek eller grilla revben. Du vill säkerställa säkerheten samt bästa möjliga matlagning villkor för ditt favoritrecept. Testa en ny tryckkokare eller testa om du inte används till matlagning med denna metod. Sätta din tryckkokare genom dess steg utan mat matlagning till få en uppfattning om hur mycket vatten din spis ventiler och för att bestämma hur spisen fungerar med din kamin.

Instruktioner

•Kontrollera delar av din tryckkokare för slitage. Kolla packningen inuti tryckkokare locket. Leta efter sprickor i gummit och för bästa passform. Ersätta en dålig packning innan du använder tryckkokaren. Kontrollera att ventilationsrör är rena och klara av hinder genom att hålla locket upp till ljuset.

•Pour 2 koppar vatten i tryckkokaren. Passa på locket ordentligt på potten. Rikta in pilarna på locket med potten handtaget. Placera ventilen på ventilationsrör.

•Ställ in en spring-ventil tryckkokare med en tryckregulator till högt tryck. Ta med en tryckkokare med ett vägt tryckregulator till hög värme när toppen skramlar på plats och ånga börjar fly. Sänk värmen så låg som möjligt samtidigt som trycket att stabilisera trycket inställningen.

•Tillåt spisen att hålla konsekvent trycket i fem minuter. Placera en bit tejp på spisen ratten som en påminnelse om den optimala inställningen. Upprepa processen för flera tryck inställningar.

•Measure hur mycket vatten din tryckkokare utgåvor under tillagningen genom att hålla stadigt tryck i 30 minuter. Cool på spisen under kallt rinnande vatten innan du öppnar locket. Kontrollera att ett vägt regulator spis har 1 dl vatten och en spring-ventil spis har 1/2 kopp vatten kvar i pannan.

Tips & varningar

  • När du sänker värmen för att behålla trycket på en viktad regulator, kommer att toppen bosätta sig och rock på cirka tre till fem gånger per minut.
  • Se för ånga eller vatten runt kanten på potten och locket, vilket kan tyda på en dålig packning. Stoppa testet om detta inträffar och cool med vatten innan öppning.
  • Fungera inte en tryckkokare med skadade lock.