Hur man testar en staket laddare

Ett elstängsel laddare, kallas även ett staket energizer, ger kraft till elektrifierade gård och betesmark staket. Laddaren skickar ut elektriska pulser vid oavsett spänning tillverkaren har fått och avsedd att producera. Testa spänningen av ett staket energizer är en enkel uppgift, som kräver endast en digital staket Spänningsprovare, som du kan köpa på en gård leverans butik.

Instruktioner

•Ström på ditt staket energizer. Många stängsel aggregat är utrustade med en liten elektrisk lampa som blinkar varje gång enheten skickar en puls av El ner staket wire. Om lampan blinkar, är ditt staket laddaren på.

•Sätt grundstötningen probe på din Spänningsprovare i marken. Tryck hela bare metal ytan i marken. Grundstötning sonden kommer att knytas till en tråd ansluten till basen av Spänningsprovare.

•Pek metall kontakten till stängsel tråd. Kontakten kan vara en metall sond inbyggd i toppen av testare, eller kan det vara på slutet av en kort tråd eller kabel.

•Titta på den digitala displayen, och notera den spänning behandlingen. Den digitala displayen blinkar med spänning varje gång energizer skickar ut en elektrisk puls.

Pojkens spänningen utgång du observerade med digital testaren mot tillverkarens spänning utdata specifikationer för din staket laddare. Om den faktiska uteffekten är ungefär samma, fungerar din staket laddare. Om det finns en stor diskrepans, eller om testaren inte registreras någon spänning, kan enheten kräver service. Om laddaren är mycket gammal kan du behöva ersätta den.