Hur man täta Dörrfodren som ett proffs

Inte bara är fogtätning runt yttre Dörrfodren viktigt för tätning ut utkast; Det kommer att göra ditt trim lack ser mycket mer professionell när du fyller i alla de fula luckor och sömmar.

Instruktioner

Hur man täta Dörrfodren

• Du behöver en fogtätning pistol och vissa målningsbara fogtätning. Få ett bra märke av båda. Billiga fogtätning vapen kommer inte att klippa av flödet av täta från munstycket så det kommer att rinna överallt. Billigt kakel är svårt att jämna fint och kan vara knottrig eller tråkiga. Skär i slutet av munstycket bara lite i 45 graders vinkel, och antingen använda den lilla tråd poker på fogtätning pistol (om sådan finns) eller ett uträtat ut kroken från en tråd klädhängare för att genomborra tätningen inuti.

•Om du målar unprimed trä, täta inte tills du har målat ett lager primer. Det första torkar fogtätning ut snabbare när de tillämpas på omålade trä eftersom veden absorberar fukt från fogtätning. När din dörrkarmen är laddad kan du det andra lätt se vad som behöver vara drivna. Varje klyfta mellan olika delar av trä, och där möter trim väggen, bör vara drivna.

• Om träet är redan målat, det blir lätt att se de luckor och sprickor. Kläm i handtaget på fogtätning pistol försiktigt tills du ser täta börja komma. I en lång mjuk rörelse medan du håller fogtätning pistol på om en 45 graders vinkel, kör nu en pärla av fogtätning ner hela längden på trim klyftan. Torka alla överskottet med din fuktig trasa, och följa med fingret för att blanda den. Använda trasan för att torka fingret av efter varje svep.

•Don't över Fyll hörnen; bara applicera lite fogtätning material och smidig det in i hörnet och lederna tills det finns inga överskott kvar. Du kommer förmodligen sluta torka så mycket överskott bort som du använder. Det är ok. Du vill att sömmarna vara helt slät och blandade i.

•Vänta minst en dag eller över natten före målning din trim. Om du målar det innan fogtätning är helt torr, fortsätter det att krympa och spricka din färg,

Tips & varningar

  • Skär toppen av din tub fogtätning det minsta beloppet tror du du kan behöva. Du kan alltid klippa den för att göra hålet större, men om du gör det för stor till att börja med du kan inte göra den mindre igen.
  • < br > det är ett slöseri med tid sticka en spik i munstycket när du är klar. Det förhärdar ändå. Bara låta fogtätning materialet torka ut på Spets och bildar en naturlig kontakt och pressa det ut när du är redo att använda det igen.
  • Inte försöka täta hela dörrkarmen innan du går tillbaka och jämna ut, göra det som du går. Fogtätning börjar huden över ganska snabbt och då du kan utjämna det ordentligt.
  • < br > lita inte på fogtätning fylla spik hål. Det krymper för mycket och kommer att visa i din färdiga jobb. Istället använda spackling förening.