Hur man tar hand om orientaliska Lillies

Orientaliska liljor är en av de mest populära liljorna för norra trädgårdsarbete. De har en stor, exotiska blom och är mycket väldoftande med en mycket söt parfym doft. Här är några tips att hålla din orientaliska liljor på sitt bästa.

Instruktioner

Hur man tar hand om orientaliska liljor

•Plant din orientaliska liljor där de kommer att få full solsken, att hålla i minnet att de trivs bäst där. Under våren, bör din liljor har marktäckning redan på dem att skydda mot frostskador. Du kan ta bort detta efter sista frost på säsongen. Var noga med att hålla det till hands för ett par veckor om det finns en oväntad frost.

•Fertilize din liljor varje vår. Använda en fosfor rika formel. en långsam frisättning gödselmedel fungerar underbart. Följ instruktionerna som medföljer din gödsel för att se till att den används korrekt. Du bör också åter gödsla efter blommorna blommar. Använd samma metod och gödningsmedel som du gjorde i våras.

•Water din liljor tidigt på dagen vid basen av växten för att minska fukt vilket kan orsaka svamp tillväxt. Vatten genomgående, men inte tungt.

•Ta klippa mer än en tredjedel av stjälkar när du är att skära blommorna av. Detta kommer att permanent skada växten och kan döda den. Skär alltid tidigt på morgonen när stjälkarna är på sin högsta styrka.

•Täcka din liljor med en marktäckning innan första frosten, som täcker hela den gamla tillväxt som har dött. Döda tillväxten kommer att befrukta och skydda under vintermånaderna. Använda en kompost av löst packad gräsklipp eller halm.