Hur man tar hand om ett däck

Hur man tar hand om ett däck

Temperaturförändringar, miljögifter och dagligt bruk påverkar så småningom dina däck. Ta hand om det, både i förväg och så snart du upptäcker ett problem, kan förlänga livslängden på dina däck i år.

Instruktioner

•Identify de naturliga saker som kan påverka dina däck direkt. Vatten, solljus, mögel och smuts är de fyra grundläggande, men beroende var du bor, din däck kan vara benägna att lider skada av en av dem mer än från de andra. Exempelvis människor som lever i västkusten kan vara benägna att vattenskador (frekventerar regnar), medan de bor i Florida kommer att behöva oroa dig om effekten av ultraviolett (UV) strålar.

•Look för produkter för att skydda dina däck från identifierade hotet. Ett bra exempel är vattenfast lacker. Om dina däck är öppna, överväga att tillämpa en tätning Rock, som låser i ljusstyrka och skyddar kvaliteten på träet. Du kommer att behöva slipa däcket först för att ta bort smuts och fläckar och sedan applicera ett lager sealer med en roller och en borste.

•Använd en klor-baserade blekmedel att lätta fläckar på ett däck eller att bekämpa missfärgningar orsakade av solen. Bleach är inte särskilt skadlig för trä och det orsakar bara en liten effekt, nog för att göra en skillnad men inte tillräckligt för att riskera förstöra träet. Blekmedel dödar bakterier och tar bort mögel och svamp så det är ett bra alternativ om du hittar tecken på dem.

•Var hand om lös naglar, flisor eller brutna ytor så snart du ser dem. Detta förhindrar stråk sträcker sig och skadar strukturen på däck. Om du märker en stor spricka, du kan vara bättre att konsultera en professionell installatör om hur man bäst går du försegla det. Annars kan du nog göra det på din egen med hjälp av tätning lacker eller en hammare.

Tips & varningar

  • När dina däck är installerat, bör du ha fått en specifik lista över tips vård. Se den för att se om vilken typ av trä har du kräver någon särskild vård eller produkter.