Hur man svetsa smidesjärn

Hur man svetsa smidesjärn

Smidesjärn svetsning används i projekt som att bygga staket, grindar och prydnads trädgårdskonst. Smidesjärn projekt är normalt billiga och lätt att åstadkomma, och efter ett bra lager färg de pågå länge. I de flesta fall svetsas smidesjärn med en MIG trådmatning process, vilket gör snabba arbete av större projekt. Medan det kan göras med en stick svetsare, är wire feed mycket enklare och billigare i längden.

Instruktioner

•Rengör smidesjärn väl. Om järnet är ny, kommer det vara belagd med ett tunt lager av olja för att förhindra rost från inställning i innan järnet används. Oljan skall avlägsnas före svetsning och målning. Alkohol och en luddfri trasa eller trasa gör processen kort med reningsprocessen. Kom ihåg att bara rengöra järnet du tänker använda, eftersom oxidation kan förekomma i några timmar om den lämnas obehandlad.

•Kapa smidesjärn noggrant. En av de viktigaste sakerna att tänka på när du förbereder att svetsa smidesjärn är att det är klippt korrekt. Även den minsta vinkeln på slangar som är tänkt att vara helt rak och flush kan kasta saker ur läge. Om du har såg tillgång till en chop, det rekommenderas att skära stålet i lösvikt så att allt hamnar på exakt samma längd och med samma vinklar. Om inte, mäta mycket noga och skär just för att du uppnå det önskade resultatet. Dessutom är det bättre att klippa för länge än för kort, så alltid fela med en lång skära att vara säker.

•Ställ in svetsaren. Innanför dörren av svetsare finns ett diagram som kommer att berätta hur varmt ställa svetsaren för varje tjocklek av metall. Använda den som en startpunkt och sedan finjustera om det behövs när du börjar svetsning. Det är bättre att svetsa alltför cool än för varmt, för att om du bränner genom smidesjärn kan du skapa en enda röra. Starta cool och gradvis skruva upp värmen för bättre penetration.

•Placera marken klämma nära arbetet och svetsa järn. Svetsaren kommer att producera de renaste och starkaste bågarna om jordklämma placeras nära svetsen. Om smidesjärn projektet är en stor en, är det okej att hålla sig i rörelse klämman tillsammans med svetsaren att säkerställa kvalitetsarbetet. Hålla MIG pistolen omkring en fjärdedel tum från ytan av smidesjärn spets och flytta långsamt för bästa genomslag. Det är en bra idé att prime och måla material så snart som möjligt efter svetsning för att förhindra rost.

Tips & varningar

  • Använd alltid en godkänd svetsning huva och läderhandskar vid svetsning.