Hur man svetsa en Pipe gemensamt som är för bred?

Hur man svetsa en Pipe gemensamt som är för bred?

Vid svetsning, är det ibland nödvändigt att producera en svets bro eftersom det finns för mycket av en klyfta mellan metall för elektroden att fortsätta svetsning. Detta är särskilt problematiskt vid svetsning av rör ihop eftersom det finns möjligheten av en läcka om det rör gemensamt inte är korrekt förseglat. Med träning, men hittar du att överbrygga svetsar börjar bli nästan andra natur.

Instruktioner

•Ställ in MIG svetsare för lämplig tjocklek av väggen i röret. Informationen är allmänt känd på panelen cover av svetsare eller kan ingå i instruktionsboken. Olika storlek svetsare kommer att ge olika resultat baserat på tjockleken på materialet.

•Sätt svetsaren är marken klämma till en av rören som svetsas, sedan sänka din svetsning sköld. Slå på svetsaren.

•Placera svetsning elektroden 1/4 tum från ytan att vara svetsade vid den punkt där rören kommer närmast möte. Krama avtryckaren av svetsare och börja svetsa rören tillsammans.

•Titta på smltbadet börjar bildas genom din svets hjälm visir. När det har nått cirka 1/4 tum bred, börja flytta svetsaren långsamt i en croissant, flytta elektroden från ett rör till den andra med smltbadet i mitten. Du kommer att börja se smltbadet sträcka sig mellan de två rören som svetsen inte omedelbart bredvid elektroden börjar svalna.

•Stitch svetsen på detta sätt över klyftan mellan rören, gradvis fylla i brist med smält weld elektroden tills du har helt fyllt klyftan och svetsade två rören tillsammans.

Tips & varningar

  • Rensa weld slaggen bort med en stålborste när du har slutfört svetsen att se till att det finns inga gropar som kan orsaka läckor i rören.
  • Alltid bära ögonskydd vid svetsning. Det intensiva ljuset av svetsning elektrod kan lätt skada din syn permanent.