Hur man skilja mellan vildvin & Ginseng

Hur man skilja mellan vildvin & Ginseng

Det enda som amerikansk ginseng (Panax quinquefolius) och vildvin (Parthenocissus quinquefolia) delar är ett gemensamt utbud över stora delar av östra USA. Ginseng är en blommande perenn, medan vildvin är en vinstock. Landscapers använda vildvin för att klättra bersåer och spaljéer, eller växa det längs marken. Ginseng ger en intressant "native" Art för skuggig skogsmark, inhemska växt eller örtagårdar, enligt Missouri botaniskaträdgården. Snabbt skilja dessa två växter från varandra genom att fokusera på deras läge, storlek, blad, blommor och andra aspekter.

Instruktioner

•Notice där du hittar ginseng och vildvin växer i en vilda eller odlade. Ginseng växer i skuggan, gör bäst i fuktiga skogsmarker i hela dess utbredningsområde. Vildvin föredrar full solsken, klättring på träd och buskar i raviner, dalar och öppen skogsmark.

•Observe storlek och form av ginseng kontra det av vildvin. Ginseng växer erectly mellan 10 och 15 tum hög, medan vildvin är en lång woody vinstock, med dess rankor (självhäftande ändarna av små grenarna) att hålla fast vid ytor som det metrevar sin väg uppåt. En vinranka som vildvin når längder mellan 30 och 50 fot.

•Kontrollera bladen av ginseng och vildvin. Båda är sammansatta blad, som omfattar vanligtvis tre eller fem foldrar som strålar ut från en central stam som fingrarna på handen. Flygbladen av ginseng anläggningen är 5 inches lång, medan de av vildvin varierar mellan 4 och 6 inches. Ginseng har alltid tre blad per planta, medan vildvin vine funktioner många blad växer längs dess längd. Innan falla av vinstockar, vända bladen av vildvin nyanser av rött och lila.

•Inspect den grön-vita blommor av dessa arter, letar efter skillnader i storlek och för när de blommar. Ginseng blommor dyker upp på toppen av fabriken i kluster som kallas blomflockar, med varje enskild blomma bara 1/16 tum bred. Ginseng blommar under juni och juli. Från maj till augusti genererar vildvin små blommor ofta skyms av bladen.

•Look för de olika färgerna av bär dessa växter generera. Ginsengs blommor resultera i ett kluster av ljusa röda bär. Blommor av vildvin ge enskilda blåaktig bär.