Hur man skilja mellan persika & mandel träd

Hur man skilja mellan persika & mandel träd

Få ihop en saftig persika med en mandel, men träden producerar två ser väldigt lika ut. Både persikoträd (Prunus persica) och mandelträd (Prunus dulcis)--tillsammans med plommon, körsbär och aprikos träd--tillhör släktet prunus. Prunus släkte träd producerar frukt i form av en stenfrukt: fruktkött som innesluter ett inre skal av härdat Endokarp. Persika och mandelträd växa upp till 26 fot lång; båda producera lans-formade blad och prålig vita eller rosa blommor. Dock en nära observatören gör åtskillnad mellan mellan två träd genom att inspektera blommor och frukt.

Instruktioner

•Inspect trädet när det är i blom, fokus på blomma presentation. Persika och mandelträd erbjuder blommor tidigt på våren innan bladen visas. Persiko träd blommor är enkla blommor. Mandelträd blommor förekommer i par, två blommor växer ur samma kort stjälk.

•Measure längden på den omogna frukten. Om längden på den längsta frukten närmar sig 3 inches, är trädet en persika. Mandelträd frukt överstiga sällan 2 inches i längd.

•Look på formen på den mogna frukten. Persika frukt är rund, medan mandel frukt är längre än det är brett. Beröring och lukta på frukten. Mogna persikor är mjuka och luktar sommar. Den mandel yttre höljet är tjock och läderartade. Det är fortfarande grågröna utan färg, även när den är mogen, och som inte en fruktig lukt.

Tips & varningar

  • Persika och mandel prunus sorterna är så lika att mandel producenter ofta ympa mandlar till persika grundstammen.