Hur man skär ut platser för gångjärn i en platta dörr

Ersätter dörrar utan att ersätta dörrkarmen oftast måste använda en platta dörr. En platta dörr, mer känd som dörren blanks, är dörrar utan några hål för maskinvara. De flesta dörrar kräver rumpa gångjärn som kräver styckning slots för gångjärn i dörrar. Skära ut platser för gångjärn i en platta dörr kräver med ett par av rumpa gångjärn lämnar för guider. Styckning trä innebär att man använder ett stämjärn med en skarp kant. Vid behov, köpa en ny mejsel för att säkerställa den skarpaste kanten som möjligt.

Instruktioner

Märkning av Slots

•Sätt dörren på högkant med gångjärnssidan uppåt. Mäta centrerar av alla tre gångjärn på gamla dörren med ett måttband, tar mätningen från toppen av dörren längst ned. Överföra mätning till platta dörren och markera centers med en penna.

•Justera en kombination torget så att en fjärdedel tum av bladet sträcker sig bortom den rak kanten. Placera den raka kanten av torget kombination mot framsidan av dörren med kanten på bladet över dörren kanten.

•Placera en penna på slutet av bladet och blad kombination torget över dörren på gångjärn center markerar. Detta ger dig en guide för den baksida kanten av rumpa gångjärn blad.

•Placera ett gångjärn löv på dörren kanten, mitten av bladet med din mittmarkering i kö. Kanten på bladet mittemot ärmen bör linje med varumärket spår du gjort med kombinationen kvadrat.

•Trace konturerna av blad på dörren kanten. Håll bladet inuti spårning med hälften av bladet över kanten av dörren. Placera en annan gångjärn blad under den överhängande hälften och spåra längst ned på andra bladet på baksidan av dörren. Detta ger dig en djup mark. Upprepa processen för de återstående gångjärn.

Skär Slots

•Håll bladet av en 2-tums stämjärn i ena änden av ett gångjärn slot spårning. Mejseln rak kant bör vara mot fodra med avfasade kanten pekar mot mitten av facket. Knacka på mejsel handtaget med en hammare tills den tränger trä ner till djup märket.

•Dra mejseln ur snittet och flytta den en fjärdedel tum närmare till centrum. Tryck på handtaget tills mejsel bladet skär ner i djup märket. Fortsätta att göra nya nedskärningar en fjärdedel tum ifrån varandra tills du kommer till den motsatta änden av spårning.

•Sätt platta kanten av mejsel mot botten av varumärket djup. Tejpa handtaget på mejseln med hammaren, att ta bort trä från kortplatsen. Flytta ner gångjärn kortplatsen tills du tar bort allt trä från gångjärnet kortplatsen.

•Sand slot med en medellång slippapper för nivå i springan. Testa passformen genom att placera gångjärn blad i kortplatsen. Toppen av bladet bör vara i linje med dörren med gångjärn hylsan mot dörr kant.