Hur man skär tillbaka Aloe

Hur man skär tillbaka Aloe

Enligt University of Maryland är aloe vera en tropisk ört som har använts i tusentals år för att behandla sår och brännskador. Trädgårdsmästare tycker att placera denna växt i sina landskap, eftersom det bidrar stora blad och ljust gröna blad. Ofta kan du behöva skära ner din aloe anläggning om den växer utanför dess plantering plats. Örten kan dessutom Visa tecken på skador eller svampsjukdom som behöver beskäras bort för att återställa dess hälsa.

Instruktioner

•Sätt aloe plantera i skugga. Aloe växter behöver skugga att läka efter beskärning. När de läker, utvecklar de ett känslokallt över det tuktade område som inte kan uppstå om de är kvar i full sol.

•Spray ett par vassa grensaxar med en blandning av 70 procent denaturerad alkohol och 30 procent vatten att sterilisera verktyget beskärning. Applicera blandningen till grensaxar mellan nedskärningar att förhindra spridning av eventuella skadliga patogener.

•Kapa tillbaka några stjälkar på basen av växten som visas mosig. Gör din nedskärningar så ren som möjligt och undvika att lämna ojämna kanter. Känner stjälken med handskar för att se om det är mosig, men var försiktig eftersom aloe har vassa Taggar på dess blad tips.

•Prune sjuka härrör till basen. Leta efter missfärgning som svärtar av stjälkar som innebära en svampsjukdom eller död av stammen. Om du ser svart inne i stjälken, skär tillbaka tills du ser en frisk vit.

•Ta bort någon stjälkar som är odlas utanför den växande platsen, trycka mot en struktur eller trängs ut någon kring växter.

Tips & varningar

  • Ge aloe växt en vecka att läka innan placera växten tillbaka i dess soligt läge.
  • Vänta med att vatten anläggningen tills det har tid att härda ut eller läka efter beskärning, eftersom du inte vill att uppmuntra tillväxt tills efter det är läkt. Ge växten flera dagar tillbaka i det soliga läget innan vattning.