Hur man rensa din garderob och låt gå

Hur man rensa din garderob och låt gå

Jag är inte en pack råtta. I själva verket har jag behov av att tvångsmässigt Töm onödiga objekt. Mestadels allt i min garderob är något hög kvalitet, något som jag älskar eller ett klassiskt stycke som jag kommer att använda för alltid. Om du är den motsatta-här är några sätt att "släppa taget."

Instruktioner

•Utvärdera ditt lager. Mestadels alla jag känner håller allt. Att ha sex par sneakers, fyra typer av flip-flops och olika par solglasögon är helt vanliga. Summan av kardemumman är: du behöver inte det. Regeln bör vara: om du inte har slitna det i ett år (kostymer åt sidan), då du inte älskar det eller behöver det. Människor Spara alltid kläder på grund av hur dyra de är, att de ska måla i dem eller för att de helt enkelt inte del med dem. I verkligheten, om du inte har slitna det, älskar du inte det lika mycket som din andra saker, och du inte kommer må bra i den. Bli av med den.

•Hitta en plats för att det ska gå. Den goda nyheten är att ge är mycket Buddhist. Passera de saker du bli av till någon som behöver dem och kommer att älska dem. Ge saker till Goodwill. Ge saker till din hushållerska. Eller ännu bättre, skapa en eBay/sändning butik högen. Vad du inte kan sälja på eBay, ta till sändningen butiken. Generellt sett säljer namn märken bättre på eBay, som också kommer att inspirera dig att köpa mindre i framtiden, utan att köpa hög kvalitet varumärken. Då vet du att en dag du kan göra något tillbaka på det om du blir sjuk av den.

•Hand-plocka de objekt du vill hålla långsiktiga. Det finns några undantag till regeln om "let it go", och lagring garderober är bra för detta. Klassiska objekt som kommer att ha återuppvaknande bör hållas. Detta betyder inte att hålla varje par av bellbottoms du har, men en klassisk par Gucci loafers är ett ögonblick i tiden, och de är vintage, värdefulla objekt. Artikeln måste dock vara klassisk. Jag har lagt flera trendiga Chanel och Gucci väskor på eBay, tagit pengarna och köpte en klassiker "lifers" att ersätta den. Detta begrepp också inspirerar dig att köpa klassiska kontra trendig.

•Knip dina utgifter. Behåll dina kvitton och handla på butiker som accepterar returer. Sällan, men ibland hetsäta jag shop. Jag göra brukar detta i en butik med en bra politik för återvändande eftersom jag kanske ångrar något nästa dag. Jag brukar köpa bara online från eBay eller andra platser. Priserna är bättre, och jag verkligen köpa kontra butik. Shopping är när du tittar runt och sluta köpa saker du ser, saker du inte kanske behöver som ser bra ut på dig. Att köpa är när du har fastställt att du vill ha eller behöver något och du finner det och köpa den. Jag föreslår starkt att denna praxis.

•Se denna vana. Rensa din lådor och garderober bör ske gradvis. När du märker något på en hylla som du sällan bära, bestämma vad man ska göra med den. Go kategori av kategori. Ibland jag gå igenom mina underkläder låda och undrar varför en människa skulle behöva 15 bras. Detta är när jag börja redigera och ta bort. T-shirts, träningskläder och svettar är ofta bovarna i denna kategori. Ingen människa behöver en bunt med 40 T-shirts eller sweatshirts med skrivande, såvida de inte äger en tvättmaskin. Hålla några klassiska objekt och bli av med resten. Detta processaa blir befriande; Det är en underbar känsla att titta in i din garderob, att kunna se vad som händer och ser på kvalitet, klassiska objekt som kommer att pågå.

Tips & varningar

  • En annan bra idé att uppdatera din garderob billigt är att hitta en fenomenal skräddare. Istället för att köpa nya kläder, hitta jag gamla kostymer eller klänningar som inte verkar rätt och föra dem till min skräddare. Han kommer bara förkorta dem eller ta dem i midjan, bokstavligen skapa nya garderob punkter. Spendera $50 för att återuppliva en $400 kostym är bättre än att köpa en ny kostym. Din skräddare är din vän.
  • Vara beredda att göra detta till en del av livet. Du inte bara rensa ut garderoben en gång och förväntar oss att det förblir så. Gör smarta utgifterna, spara och organisera del av din dagliga rutin. I slutändan gör hela processen enklare för dig-inte tala bättre på din plånbok.