Hur man rengör vattenfläckar på klädseln

Hur man rengör vattenfläckar på klädseln

Vattenfläckar kan vara precis lika fula som alla andra fläcken. Det är en bitter typ av ironi att vatten kan lämna en fläck, men det gör. Om Fönstren i bilen är vänster rullade ner och regnet kommer från ingenstans som det gör ibland, det kan lämna en vatten fläcken som helt kan förändra utseendet på oavsett klädsel som det berör. Det finns flera olika sätt att ta bort vattenfläckar från olika typer av stoppning som kommer att lämna det ser bra ut som ny i ingen tid alls.

Instruktioner

•Dampen det färgade området med en ren fuktig trasa. Placera tre eller fyra pappershanddukar direkt på det fuktiga området och använda något tungt att hålla dem nere. Peka hårtorken över pappershanddukar på den coola inställningen så att fukten kommer att överföra på pappershanddukar.

•Rikta strykjärn på ånga inställning på färgade stoppning och ge den en tryckvåg av ånga. Tillåt klädseln till luften torr och upprepa vid behov. Kontrollera att järnet inte spruta ut vatten också eller det kommer att orsaka mer vattenfläckar.

• Fyll en spray flaska med ättika och spraya området frikostigt med den. Kan vinäger att sitta på fläcken i minst fem minuter. Om fläcken är kvar, spraya mer och vänta ytterligare fem minuter. När fläcken hävs, torka ren med hushållspapper.

•Mix en kopp av ammoniak med en halv gallon på varmt vatten och häll lösningen i en sprayflaska. Spraya området frikostigt och låt den torka. Upprepa om det behövs.

•Dampen området, var försiktig och inte helt blöta det. Strö några borax till dämpad-området och försiktigt skrubba med en mjuk ren trasa. Låt området torka helt innan du dammsuga upp borax med borsttillbehöret på dammsugaren.

Tips & varningar

  • Testa varje metod på en inconspicuous areal av stoppningen innan du använder den på ett större område.