Hur man rengör värmeväxlare med citronsyra

För biologisk tillväxt eller oljerester som har tagit över din värmeväxlare, antingen på en båt eller i en industriell tillämpning, behöver du särskilda kemisk rengöring behandlingar för att ta bort det felande materialet. Om du har incrustation som kalcium skalning eller sediment från metalliskt korrosion, dock kan med hjälp av citronsyra och lite arbete vara ett naturligt alternativ till frätande rengöringsmedel. Skalning är oftast vita och flagnande, orsakad av kalciumkarbonat, kalciumsulfat eller olika typer av kisel. Olika metaller, silt och djurexkrementer orsaka sediment, vanligtvis identifieras av en grönaktig eller koppar nyans. Se till att köpa rätt sammansatta för att behandla din specifika problem.

Instruktioner

•Placera på din gummi handskar och mask, och torka bort så mycket skalning och sediment som du kan med rengöringsborste och trasa.

•Spray kallt vatten under högt tryck till värmeväxlaren. Torr värmeväxlaren och se om någon skalning återstår. Använd inte vatten varmare än 60 grader Fahrenheit.

•Mix din rengöring lösning med vatten i en hink. PacificMarine.com rekommenderar ett innehåll på mer än 4 procent. Följ tillverkarens anvisningar. koncentrationer varierar.

•DIP din rengöring borste i lösningen och skrubba bort resten av skalningen. Använd en tryckslang för att skölja bort alla rester med kallt vatten.

Tips & varningar

  • Andra lösningar som har noterats av PacificMarine.com att arbeta i avlägsna sediment och skalning: salpetersyra; sulfamic syra; Phosphoric syra; komplexbildare som EDTA och NTA; och natrium polyfosfat. Följ instruktionerna på flaskan av syra som du väljer.
  • Använd inte saltsyra. Detta kommer att skada rostfritt stål, en gemensam del av värmeväxlare.