Hur man rengör tyg fönster fönsterluckor

Tyget mörkarna är ett bra sätt att göra windows mer tilltalande och att slutföra utseende på ett rum. Nyanser av tyg är mycket mångsidig och praktisk, är de också mycket känsliga och utsatta för absorberar smuts, rök och damm. Rengöring av dina persienner är inte behövs bara för estetiska skäl, men för hälsa berör också. Damm och smuts från Mörkarna kan blir luftburna och orsaka andningsproblem. Om du vill skydda ditt hus, fläckfria och vackra, kan du veta hur man rengör tyg persienner.

Instruktioner

•Förbered ditt tyg persienner för rengöring av helt slangen eller öppna dem. Oavsett vilken typ av nyanser du har, se vågrät eller lodrät, till att hela ytan av tyget är tillgänglig.

•Vacuum tyget persienner med dammsugaren på den lägsta hastigheten. Innan du börjar det dammsugning, kontrollera plast slutet kvarstad på dammsugaren. Om det inte är helt ren och torr, se till att skölja den med varmt vatten och sedan torka med en ren handduk.

•Köra en torr mjuk svamp hela tyget persienner. Det finns speciella svampar avsedd för tyget mörkarna, men praktiskt taget alla mjuk sorts svamp kommer att få jobbet gjort. Använd svamp för att ta bort alla återstående damm eller smuts.

•Kontrollera ytan på tyget för enskilda fläckar. Om det finns någon, rengör plats dem med en svamp fuktad i mild flytande tvättmedel. Skrubba området fläcken med svampen tills fläcken är borta. Om fläcken är speciellt motståndskraftiga, låt tvättmedel bosätta sig i 15 minuter och sedan upprepa processen.

•Blot tvättmedel från fläcken med en fuktig trasa. Se till att avlägsna alla spår av tvättmedel från tyget. Kontrollera om fläcken är helt borta. Om det inte är, använda en kommersiell fläckborttagningsmedel; se bara till att testa om det skulle skada tyget.

•Torka dina tyg fönster nyanser med en svamp doppad i en blandning av varmt vatten och tyg mjukmedel.

•Dammpåse ditt tyg persienner regelbundet med en vakuum borste. Detta håller mörkarna ren, eftersom tyget själv är vanligtvis antistatiska och inte kräver frekvent rengöring.

Tips & varningar

  • Om ditt tyg persienner är mycket smutsig, anser professionell kemtvättsservice. Kontrollera etiketten för en P tecken, vilket indikerar att Kemtvätt är acceptabelt för det särskilda tyg.
  • Använd latex skyddshandskar även när man arbetar med milda kemikalier såsom rengöringsmedel, särskilt om huden är känslig.