Hur man rengör sot av möbler

Även små bostadsbränder kan skapa betydande städa upp problem. Rökskador sträcker sig långt bortom källan till elden. Små partiklar av sot mark överallt, och genomsyrar mattor och möbler.En av de största misstag som villaägare kan göra är att behandla brand städa upp som någon annan typ av sanering. Din första impuls kan vara att använda skummande eller flytande klädsel renare eller trä renare, på dina möbler. Men om du gör detta, kommer du att skapa en större röra än du började med, i de flesta fall. I stället kom ihåg måste du först ta bort så mycket sot som möjligt innan alla vätskor.

Instruktioner

•Ventilate området väl eller ta möblerna utanför för att rengöra den. Du blir renare i slutet av jobbet om du ventilera området väl.

•Slip på skyddshandskar och ansiktsmask. Torka av en kemisk svamp över bit av möbler, ett avsnitt i taget. Vänds svampen efter endast en känga och använda den rena sidan för att gå igenom det igen.

•Fortsätt avtorkning möblerna, i nedåt även stroke. Använd en ren svamp (eller skär svampar på mitten, på längden, att exponera rena ytor) varje gång för maximal effektivitet. Gör detta tills svampar kommer tillbaka rena efter avtorkning. Om möbler har kuddar, ta bort dem, om möjligt, för lättare rengöring.

•Vacuum möbler med hjälp av en slang fastsättning, men gör detta utan att trycka den mot klädseln. Du får ut mer sot men inte borsta det i djupare. Kontrollera att dammsugaren har ett bra filter som kommer att fånga små partiklar---annars du kommer att släppa en hel del sot tillbaka i luften.

•Använd (ren) kemiska svampar igen för att ta bort all sot att det dammsugning kan ha lossnat. Nu och först nu, när du har rengjort möbler så väl som möjligt med denna torr metod, kan du använda en mjuk stoppning renare på tyger och trä renare på trä.

Tips & varningar

  • Du bör kunna hitta torra kemiska svampar på de flesta stora byggvaruhus. Bära gamla kläder eller disponibel Skyddskläder för denna uppgift. Kemiska svampar förlorar effektivitet om de blir blöta.
  • Sot kan innehålla bly och andra skadliga ämnen---möbler bör rengöras ordentligt före återanvändning. Inte någonsin att dämpa sotiga möbler innan första rengöring med en kemtvätt svamp. Det kommer att driva sotet längre in i tyget, orsakar en djupare fläcken, och dessa fläckar är svåra att ta bort. Trots att ta dessa steg, vissa möbler kan vara så rök skadad du kan fortfarande behöva ha det professionellt rengjorda, om det kan räddas alls.