Hur man rengör Shaggy matta

Hur man rengör Shaggy matta

Ditt hem är din plats att visa upp din smak, stil och personlighet. Inredningen du väljer för ditt hem är ofta en återspegling av vem du är. Trots allt är det utrymmet du tillbringar merparten av din tid i, och det är där du umgås med vänner, koppla av med familj och njuta av din favorit hobby. Del av ditt hem inredning kan vara lurvig matta. Denna roliga, vintage-ser matta kan lägga verkliga karaktär och personlighet till ditt hem. Men om du väljer att shaggy matta, du bör också veta hur man korrekt rengöra den.

Instruktioner

•Flytta alla möbler och bruksföremål av shaggy matta innan du börjar rengöra den.

Kulglass upp eventuella spill omedelbart med hjälp av en sked eller kniv. Försöka få så mycket av utsläppet upp som möjligt innan du använder renare.

•Spray på en liten mängd renare och dab med hushållspapper. Skölja spill med rent vatten.

•Ställ in din upprätt dammsugare på den lägsta inställningen så att det inte suger mattan upp för mycket. Vakuum över varje plats ett par gånger att kompensera den lägre effekt.

•Mix varma vatten och icke-skummande diskmedel i en ånga renare och kör den över din matta. Eftersom olika ångtvättar kan fungera på olika sätt, alltid se över anvisningarna innan du börjar.

Tips & varningar

  • Undvik att gnugga eller skrubba om möjligt eftersom detta kan skada din shaggy matta.
  • Vakuum din shaggy matta med en upprätt dammsugare om en gång i veckan. Om du kan rengöra mattan innan det blir alltför smutsiga, blir det mycket lättare att hålla den från att titta skadad eller sliten.
  • Djuprengör din shaggy matta med ånga renare minst en gång varje år. Detta kommer att bli av med smuts byggs upp och faktiskt göra din weekly dammsugning effektivare. Det är också den enda metoden som rekommenderas av den naturliga Handyman för rengöring shaggy matta. Du kan köpa en ånga renare, men du kan också hyra en när det behövs.