Hur man rengör rost från en aluminium kolv

En aluminium kolv är en liten metall behållare eller flaska som har en topp, vanligtvis skruvning. Även om en kolv vanligtvis innehåller alkohol, kan någon dryck sättas i en kolv. Men många metaller rostar när de kommer i kontakt med vatten eller fukt. Om kolven var kvar i en fuktig plats under lång tid eller i ett mycket fuktigt rum, kan det bildas rost. Det finns hembakat och kommersiella rost removers som är effektiva i att bli av med rostfläckar på aluminium.

Instruktioner

•Scrape av rost med stålull eller skurplatta. Använd en liten kraft om nödvändigt att avlägsna de djupt rotade rostfläckar. Du kan också först gälla rostfläckar mineralolja. Låt rosta absorbera mineralolja i fem till 20 minuter. Sedan använder stålullen eller skrubber pad, skrapa bort rostfläckar.

•Soak kolven i en stor skål eller lagring behållare fylld med vit vinäger. Placera aluminium kolven i skålen. Låt kolven i skålen i 10 till 20 minuter. Vända på kolven så att båda sidor blöt vinäger och vänta. Ta kolven och skrubba på rostfläckar med stålull eller skrubber pad. Torka rent och torka kolven.

•Sprinkle en liten bordssalt på rost fläckar då pressa saften av en lime på saltet, föreslår EarthEasy.com. Vänta två till tre timmar. Skrubba bort blandningen. Torka rent.