Hur man rengör ludd skärmen på en Whirlpool torktumlare

Hur man rengör ludd skärmen på en Whirlpool torktumlare

Din Whirlpool torktumlare är en investering så det är viktigt att underhålla apparaten. Del av detta underhåll är att hålla lint fällan ren. Inte bara utgör en smutsig ludd fälla en brandrisk, det gör också din torktumlare jobba hårdare vilket i sin tur leder till högre energikostnader. Rena din Whirlpool torktumlare lint svälls på rätt sätt att garantera säkerheten för din familj och hålla maskinen effektiv drift.

Instruktioner

Före varje belastning

•Dra ludd fälla ur torktumlaren. Lint fällan kommer att finnas på olika ställen av torktumlaren beroende på vilken modell du äger. I allmänhet, kommer det antingen vara nära kontroll knoppar eller i inre av torktumlaren precis innanför dörren.

• Använd fingrarna för att rulla ludd utanför skärmen. Köra en begagnad torktumlare ark över skärmen ludd fälla om ludd inte är kommer bort med fingrarna.

•Placera ludd fälla tillbaka på plats i torktumlaren innan du använder maskinen.

Varje halvår eller som behövs

•Ta bort ludd fälla från torken. Rulla ludd på skärmen med fingrarna eller en begagnad torktumlare ark.

•Var ludd fälla till diskbänken och våta båda sidor av skärmen med varmt vatten. Skrubba båda sidor av skärmen med en skrubb borste och tvål och varmt vatten.

•Skölj skärmen väl under varmt vatten för att ta bort all tvål och rester. Torr luddfri fällan ordentligt med en ren handduk innan du lägger tillbaka i torktumlaren.

Tips & varningar

  • Testa din lint skärmen för att se om den behöver en våt rengöring. Kör en liten mängd vatten över skärmen. Om vattnet rinner genom fritt, skärmen inte behöver våt-rengöras ännu, men om vattenpölar på skärmen är det dags att rengöra den.