Hur man rengör en matta med tungt marken i smuts

Hur man rengör en matta med tungt marken i smuts

När folk och sällskapsdjur upprepade gånger går och kör på mattor, kan golvbeläggningen bli ganska smutsig, särskilt i trafiken-mönster områden. Medan de flesta smuts kan avlägsnas med grundlig dammsugning, kräver tung, marken i smuts extra åtgärder för att få ner djupt.

Instruktioner

•Vacuum området flera gånger för att ta bort så mycket smuts och skräp som möjligt. Töm din vakuum filter eller påsar varje gång.

•Spray en matta rengöring lösning, tillgänglig på de flesta livsmedelsbutiker, läkemedel eller maskinvara butiker, över området och tillåta att sjunka ner i mattan i 10 minuter.

•Tillåt mattan att torka helt och sedan dammsuga området igen. Upprepa tills smuts har tagits bort.

•Rent en varmvatten extraktion maskin och köpa de föreslagna rengöring lösning från en livsmedelsbutik eller mattrengöring tjänst om marken är. Under varmvatten utvinning, rengöringsmedel och varmvatten är sprayas på mattan och sedan starkt sug används för att dra smuts från mattan. Alternativt kombinera 1 kopp ättika och 2½ gallon vatten och häll i maskinen, följande maskin riktningen för rengöring. Kontrollera med uthyrning källan för att se till att det är okej att använda ättika i maskinen. Följ med rent, varmt vatten att skölja mattan.

•Let mattan torka helt innan du tillåter vem som helst att gå på den. För att påskynda processen, öppna fönster och en oscillerande fläkt i närheten för att öka luftflödet.