Hur man rengör en forcerad luft ugn

Din tvingade-lufta ugnen är en av de hårdast arbetande apparaterna i ditt hem, ännu mer så om du har central luftkonditionering. Därför är det viktigt att det hålls rena och i mycket gott skick. I själva verket, om det inte städas regelbundet, ackumulering av smuts och damm kan orsaka din ugn att arbeta mindre effektivt, kan mindre effektivt, och i vissa fall även vara farliga. Här är steg för rengöring ett tvingade luftfilter.

Instruktioner

•Starta bort termostaten i ditt hem innan du börjar rengöra din ugn.

• Rengör och Byt ut filtret regelbundet för att hålla din ugn friktionsfritt. Detta kommer att minska ackumulering av smuts på alla andra delar av enheten. Filtret bör helst ändras före eldningssäsongen och ännu oftare än i bostäder som ständigt kör deras AC eller värme. Byt ut luftfiltret med en identisk storlek.

•Ta bort frontpanelen av ugnen. I moderna ugnar, avlägsnande av frontpanelen dödar automatiskt strömmen till enheten, men stänga av elektriska övergången till ugnen ändå, bara för att vara säker.

•Vacuum ut inre av fläkt församlingen, inklusive motorn, inhysa, bälten, blocken och ekorre buren. Städningen av ekorre buren är mycket viktiga för hur effektivt din ugn fungerar. Vissa modeller kan dras ut genom att ta bort ett antal skruvar, och detta kommer att göra rengöring ut ekorren bur som mycket lättare.

• Använd rena, torra trasor att torka allt inuti fläkten montering, inklusive väggarna. När du är klar, bör du dammsuga upp eventuella återstående damm eller rester.

•Return framsida panel till sin position och slå på övergången till ugnen igen.

•Vacuum alla luftintag-ventiler i ditt hem. Detta kommer att minska mängden damm som sugs in i din ugn nästa gång det körs. Gör det till en vana att dammsuga dessa ventiler varje gång du dammsuga resten av ditt hus och du kommer att märka en betydande minskning av damm som ackumuleras på din ugn luftfilter.

Tips & varningar

  • Slå av strömmen till ugnen innan du börjar arbeta på den.