Hur man rengör avlopp ventiler

Hur man rengör avlopp ventiler

Avloppet ventilen — eller VVS vent — är en nyckelkomponent för korrekt VVS funktion. Det gör att syre att flöda in i husets VVS-systemet och släpper ut farliga gaser från avloppet. När en avlopp ventil blir tilltäppt, det stör ditt hem VVS och kan eventuellt orsaka avlopp gaser läcka in i ditt hem. Tack vare den vent läge orsakas de flesta träskor av stenar, pinnar och andra vanliga utomhus objekt. Lyckligtvis, rensa ut dessa hinder kommer att återställa din VVS till normal funktion.

Instruktioner

•Placera på ett par arbetskängor eller andra skor med tjocka slitbanor. Detta kommer att hindra dig från att glida. För ökad säkerhet, håll dig borta från fuktiga områden på taket. Förlänga stegen tillräckligt hög för att nå taket och har en assistent hålla stegen på plats. Klättra upp på taket.

•Hitta avloppet ventilen. Det är en pipa gjord av metall eller plast med en diameter av 3 till 4 inches. Det sträcker sig 12 till 20 inches från ditt tak och ställs vanligtvis in ovanför ditt badrum. När du hittar den, ta bort locket med händerna.

•Look ned ventilen. Sikta din ficklampa ner i röret och leta efter några objekt eller skräp som kan igensättning röret.

•Sätt in trädgården slangen till ventilen och slå på den på full styrka. Detta kommer att rensa ut material som täpps till röret. Om det behövs, använda slangen själv att lossa något skräp.

•Lyssna på röret. En plötslig, högt buller anger att täppa har tvingats ur röret.

Tips & varningar

  • Aldrig försumma säkerhetsutrustning, eftersom föll från ett tak kan orsaka allvarliga skador eller dödsfall.