Hur man planterar tomat & gurka tillsammans

Hur man planterar tomat & gurka tillsammans

Odling av tomat och gurka växter tillsammans kräver två extra villkor. Spaljéer, staket, stakes och burar kommer i alla former. En extremt stabil, lång och stöd, till exempel en stege spaljé, är obligatoriskt för odling av dessa grödor tillsammans. Frukten av tomat och gurka är tunga på förfallodagen, så spaljé inte måste vara tunn. Gurkor kan växa upp ena sidan av stege spaljé när tomatplantor reser upp den andra. Eftersom det trädgården utrymmet ombeds att odla grödan två gånger i samma utrymme, måste en djup, spröda, bördig jord vara väl förberedd månader före plantering, med gödsel, kompost, torv och strimlade blad läggs till som ändringsförslag. Intensivt trädgårdsarbete kräver en mer bördig jord än normalt.

Instruktioner

•Sätt på 6-fots stegen spaljéer sida vid sida ner längden på den förberedda trädgård sängen. Hålla baserna av spaljéer spridas och alla fyra benen fast i marken. Spaljéer måste omfatta hela längden på det växande området, så flera kan behövas.

•Plant tomat frö längs ena sidan av trädgården sängen på utsidan av spaljé. Jordtemperatur för groning måste vara 70-90 grader Fahrenheit. Fröna bör vara besådd 1/4 tum djup och växter förtunnas till 18 inches isär. Du kan också få ett försprång och Fröplantorna till platsen istället. Vatten både utsäde eller transplantationer att hålla dem fuktiga.

•Plant gurka frön ner på andra sidan av spaljé. Gurka är inte lika accepterande av omplantering som tomater och gror en svalare markens temperatur på 60 grader Celsius, så fördelen med omplantering minskas. Så utsäde 1/2 tums djup och tunna till 6 inches isär.

•Tie växande tomat och gurka växter spaljé struktur med Bindgarn när de växer, varje 6 inches. Detta förhindrar vine och växt från att falla över från vikt eller vind skador. Knyt endast vinstockar eller stjälkar, inte frukt.

•Water ofta i varmt väder och sidan klänning med en komplett gödselmedel varje månad. Skörda kontinuerligt fram till frosten.

Tips & varningar

  • Välj obestämt sorters tomatplantor som de växa lodrätt och hålla växa och producera fram till frosten. Bestämda typer sprids sido och mognar på en gång.
  • Tomat, gurka, både grödor vilja växa i varma och soliga platser. De kommer inte att fungera bra i en sval och skuggig trädgård.