Hur man planterar Sago

Sago palm (Cycas revoluta) är en attraktiv exemplar anläggning för hem landskap. Sago palm, även känd som king sago och japanska begravning palm, är inte en Palm alls, utan snarare en kottepalmer. Kottepalmer är tvåbyggare - det finns tydliga skillnader mellan manliga och kvinnliga växter-- och män producerar hög cylindrisk kottar när blomning, medan honorna producera runda, basket-formade strukturer. Sago palmer är inhemska på den varma kusten i södra Japan och är känsliga för minusgrader. Plantorna bara växa utomhus i US Department of Agriculture härdighet zoner 8 till 10. Sago palmer är lätt tillgängliga och är lätt att växa när korrekt planteras i hem landskap.

Instruktioner

•Locate plantering lämplig plats på din egendom. Kottepalmer växer bäst i full sol eller lätt skugga; När planterade på skuggiga platser, kommer att sago palms producera större blad men har en långsammare tillväxt, enligt Jennifer Schultz Nelson i University of Illinois.

•Amend i jorden vid plantering plats genom att blanda i organisk kompost med överordnade jorden att förbättra dränering och ge ytterligare näring för att underlätta sund tillväxt. Sago palms har känsligt rotsystem och är sårbara för rotröta och andra sjukdomar när de är planterade i marken med dålig dränering, enligt trädgårdsodlare vid University of California.

•Dig ett hål tillräckligt stort för att åtfölja rot-bollen av sago palm du planterar och placera anläggningen i hålet på samma nivå det planterades i behållaren plantskola.

•Back-fylla jorden runt den sago palm och vatten grundligt sedimentera rötterna.

•Använd en långsam frisättning kvävegödsel marken runt palmen sago att ge ytterligare näring för växternas tillväxt. Sago palms är inte tung matare och bara utvecklas två färger av tillväxt varje år, så en tung gödselmedel inte är nödvändigt för sund utveckling.

•Täcka sago palms med en frost filt när som helst det finns en chans att frysning villkor. Sago palms är en av de härdigaste arterna av kottepalmer och tål temperaturer så låga som 15 grader Celsius; dock kan vissa delar av växten dör tillbaka i sådan kyla. Täck växten för att förebygga alla eventuella skador och bibehålla en hälsosam specimen i ditt landskap.