Hur man planterar barrträd från frön

Växer en barrträd från frö är en lång men givande process. Inte bara är det betydligt billigare än att köpa en Gran, tall eller hemlock planta på en plantskola, men du kan reproducera ett träd som kan ha affektionsvärde eller som är särskilt stark och livskraftig. Med noggrann uppmärksamhet på insamling, förvaring, stratifiering (kylning frön att förbättra grobarheten) och plantering, kanske du snart på väg till att ha en ny fröplanta barrträd att plantera i din hem landskap.

Instruktioner

•Collect Gran eller furu kottar på hösten när de börjar att öppna. Torka dem i solen tills fröna kan skakas. Om du inte vill vänta, lägg dem på en cookie plåt i ugnen och värme vid 100 grader F för sex till 24 timmar, tills de öppnar.

•Placera frön i en ren, torr burk, försegla den och hålla den i rumstemperatur tills du är redo att stratifiera frön.

•Soak frön i rumstemperatur vatten i 48 timmar för att förbereda dem för kall stratifiering, byta vatten efter de första 24 timmarna. Frön som flyter på ytan är inte livskraftiga. Kasta dem.

•Sätt i ett lager av fuktig sand i en ren plastpåse. Lägg till blöt frön. Förslut påsen med en twist slips och placera i kylskåp. Chill i 20 till 60 dagar, beroende på vilken typ av barrträd utsäde.

•Plant omedelbart efter stratifiering att undvika uttorkning, som åter kommer att utlösa dvala. Fyll krukor med krukväxtjord och tryck frön 1 till 2 inches djupt. Fukta grundligt. När plantor visas, avbryta vattning och låt rötterna torka ordentligt innan vattning igen. Transplantera i marken när våren förhållandena medger.

Tips & varningar

  • Pine plantor växer bäst i full sol. Gran, juniper och ceder göra bättre i solen eller delvis skugga.
  • Frön som inte genomgår kall stratifiering kan ta ett år eller mer att gro, och kommer ibland inte gror alls.