Hur man odlar träd från sticklingar

Växande träd från sticklingar har ett antal fördelar jämfört med andra metoder för förökning: du sluta med ett äldre träd mycket snabbare än du skulle från frö, och det är en enklare process än ympning. Trädet är en genetisk kopia av den överordnade trädet, med alla samma egenskaper. Några anvisningar för förökning av lövträ sticklingar.

Instruktioner

•Förbered marken. Du kommer att vilja göra detta i början falla, medan marken är fortfarande varm, och du behöver väldränerad jord. Du kan behöva lägga till vissa sanden i en tyngre jord. Skyffeln bör skjutas vertikalt i marken att göra ett smalt dike ungefär 7 inches djupt (för lövträ sticklingar) och endast en tum eller två wide. Diken bör vara fördelade 12 till 15 inches isär.

•Välj sticklingarna. Efter de flesta löven har fallit från trädet, kan du klippa stjälkarna. Välj stjälkar som är raka, friska och unga. Klipp strax ovanför en knopp, med de första 12 inches av en stam.

•Trimma sticklingarna. Ta bort eventuella kvarvarande bladen. Sedan trimma styckning till ca 8 inches i längd, vilket gör en diagonal skär överst, precis ovanför den nya högsta bud, och en horisontell skär längst ner, strax under en knopp.

•Sätt in sticklingarna. Sticklingar bör placeras 4 till 6 inches isär i diket. För ett flera skaft träd, lämna ca 1 tum av stjälken ovan jord. För ett enda skaft träd, lämna endast den övre knoppen av stammen visar ovanför marken.

•Firm smutsa. Använd dina fötter på vardera sidan av diket sammanför smutsa och fast det ner. Rake ytan och etikett raderna.

•Transplant sticklingarna. Ett år efter den första plantering, kommer dina sticklingar vara rotad. Lyft försiktigt varje skärning med hjälp av en hand murslev. Potten var och en individuellt eller plantera i sitt slutliga läge.