Hur man odlar Semidwarf persika träd

Egenutvecklade persikor är saftigare och bättre smak än persikor köpt i butik. Medan en vanlig persiko träd är för stort för de flesta trädgårdar och en dvärg träd kan vara för liten för att producera tillräckligt persikor för en familj, är semidwarf persika träd precis rätt storlek. Semidwarf träd är vanliga persikoträd ympade på en rotstocken som begränsar storleken på trädet. Ditt semidwarf träd kommer att vara mogna 15 till 20 fot, och det kommer att producera mellan 3 till 5 skäppor persikor per år. Med rätt skötsel, kan semidwarf persika träd leva i 20 år.

Instruktioner

•Plant semidwarf persika träd tidigt på våren efter all risk för frost har passerats. Använda vilande, bare-root träd. Välja en väldränerad plats i full sol med markens pH 6.0 till 6,5. Gräva ett hål 1 fot bredare än jordklumpen och djupt nog så graften kommer att vara 2 till 3 inches ovanför marken. Beskära brutna rötter innan plantering. Packa jorden fast runt rötterna. Space dina träd 12 till 15 fot apart.

•Wrap stammen av din persiko träd med en tree beskyddare. Tree beskyddare förhindra skador på stammen från djur, egensinnig gräsklippare och ogräs ätare och solen skålla. Ta träd beskyddaren av för del av växtsäsongen för bålen expansion i trädet växer. När trädet når dess mogna höjd, kan trädet beskyddaren bo året runt. Den nedre 1/4 till 1/3 av träd bör slås in.

•Stake din unga träd så att de kommer att utveckla starka och raka stammar. Driva två 2-gånger-4 trä stakes på motsatta sidor av ditt träd. Insatserna bör köras minst 2 fot i marken och strax utanför jordklumpen. Drivna insatserna bör vara 1/2 till 1/3 så lång som din unga träd. Loop tree band till trädet för att skydda Barken, köra tunga tråd genom öglorna och bifoga löst till insatserna. Trädet bör kunna gunga försiktigt i vinden. Insatserna kan tas bort när trädet är 3 till 4 år eller har nått halva sin mogna höjd. Justera band som trädet växer.

•Fertilize din persiko träd med en 10-10-10 gödselmedel eller ett gödselmedel formulerade för sten-fruktträd. Gödsla unga träd 6 veckor efter plantering. Gödsla årligen på våren innan ditt träd blommar och, igen, i början av sommaren efter frukt börjar svälla. Strö gödselmedlet på DROPP-linjen på trädet och inte vid rötterna.

•Mulch ditt träd att behålla fukt och hindra ogräs. Använd metoden munk för att placera kompostmaterial. Högen mulch till en höjd av 3 inches runt ditt träd sprider det för att täcka en 2 - till 3-fots område. Dra kompostmaterial från stammen lämnar ett utrymme på 1 till 2 inches mellan stammen och kompostmaterial.

•Prune din persika träd varje år. Persikor växer bäst med ett öppet centrum. Välj tre laterala grenar att bilda kronan. Beskära tillbaka alla andra branscher, inklusive centrala ledaren. När trädet växer, ta bort nedåt växande grenar, grenar som korsar över andra grenar och grenar som växer in i centrera av trädet. Beskär tidigt på våren innan knopparna bryta, men sent nog att du kommer att kunna beskära någon vinter-dödade grenar.

•Thin frukt när de når miniatyrstorleken att producera de bästa persikorna. Lämna 5 till 6 tum mellan varje persika.

•Förse persika träd ca 5 gallon vatten en vecka under sommaren.

•Titta på för bladen curling eller gulfärgning, omogen frukt släppa från trädet, insektsangrepp på persikor och blad, hål uttråkad i bark och larver och träd inte blommande eller sätta frukt. Persikoträd lider av en mängd sjukdomar och skadedjur. Kontakta ditt lokala förlängning kontor om råd i hantering av insekter och sjukdomar.

Tips & varningar

  • I små trädgårdar, kan persikoträd utbildas mot en söderläge vägg eller klippte in i en steg-över häck. Persikor smakar bäst om tillåtet att mogna på trädet. Hämta när de utvecklar en Rouge. Vilket ger möjlighet för satsad persiko träd bålen gunga hjälper trädet en stark stam som tål bättre stormskador.
  • Gödsla inte din persiko träd efter juli, eftersom detta kan orsaka tillväxt som inte kommer att överleva vintern. Inte beskära sent på året, som du kommer att uppmuntra tillväxt som inte skulle överleva vintern. Övervattning kan leda till kronan röta.