Hur man odlar rosmarin i en kruka

Hur man odlar rosmarin i en kruka

Rosmarin (Rosmarinus officinalis) betyder "Dagg of the Sea" och sann till sitt namn, denna aromatiska ört växer vilt längs kusten av Medelhavet. Det är härdig endast i amerikanska jordbruksdepartementet växt härdighet zoner 7 till 10, trivs rosmarin väl utanför i krukor och inomhus året runt. Nyckeln till framgångsrikt växer rosmarin i en kruka emulerar de villkor som det har i naturen med väldränerad jord för rötterna, en hög fuktighet för bladen och massor av solsken.

Instruktioner

•Välj en rosmarin sort som uppfyller dina behov. Prostrate rosmarin är en lågväxande sort med en fördelande växtsätt som draperier fint över kanten på en behållare. Upprätt sorter kan växa till en mogen höjd av 2-6 fot, men kan beskäras till önskad storlek och form. Antingen typ trivs framgångsrikt i en behållare.

•Obtain en kruka med bra dränering. En 12-tums potten är stor nog för de flesta rosmarin sorter. Placera en bit glasfiber skärmen över hålen att hålla plantering mediet från koppla dem och lägga till en 1-tums lager grus eller grus. Placera grytan på ett tefat att fånga översvämningen när du vatten.

•Fyll potten två tredjedelar full med snabb tömning planteringsjord mix som innehåller sand och en hög andel av perlit. Lägg till kommersiella långsam frisättning gödselmedel i krukväxtjord, följa instruktionerna på etiketten.

•Plant rosmarin i grytan på samma nivå som i behållaren plantskola. Lägg till jord för att fylla potten för att inom 1 till 2 inches av toppen. Tryck ner fast att bosätta sig växten i marken och ta bort eventuella luftfickor. Lägg till en 1-tums lager av torv ovanpå jorden som en kompost att hålla jorden torkar ut för snabbt.

•Sätt behållaren i en solig plats med god luftcirkulation. Båda villkoren kan vara en utmaning när växer rosmarin inomhus. Om du inte kan tillhandahålla tillräckligt dagsljus, placera en ljusna över anläggningen i minst sex timmar per dag. Använda en fläkt för att öka cirkulationen.

•Water rosmarin anläggningen var en till två veckor. Det du har tvivel om huruvida det är tid att vatten, känna marken. Om det är svalt och lätt fuktad, vänta en eller två dagar och kolla igen. Tricket är att vatten rosmarin så snart marken inte är torr--för tidigt och inte för sent. Medan att låta jorden torka ut helt kommer att döda växten, så att rötterna till blir vattendränkt gör det mottagliga för sjukdomar, så kasta vatten i fatet efter vattning. Om luften är torr, dimma bladen med destillerat vatten minst en gång i veckan.

•Använd trädgård snips att skörda kvistar rosmarin regelbundet för att främja en yvig, full form. Använd färska gräsklippet i ditt kök eller hänga dem på tork för framtida bruk. Ta inte bort mer än en tredjedel av tillväxten i taget.

Tips & varningar

  • Rosmarin är mer väldoftande när odlas i alkaliska jord, så Lägg lite lime till krukväxtjord.