Hur man odlar rosmarin från frön

Hur man odlar rosmarin från frön

Rosemary bara ger inte dig färska örter att laga mat med men är en vacker buske med en underbar doft. Rosmarin är en medlem av familjen och har mörkt gröna blad med blekt blå blommor. Om kvar för att växa, når 6 fot hög buske. Örten har sitt ursprung i Medelhavet så det gillar varmt väder. Men det är också en lätt växt att växa och kommer att växa inomhus om du bor i ett kallare område.

Instruktioner

•Placera en massa frön på ett fat och täck dem med vatten i 3 timmar innan du planterar. Du måste plantera mer frön än du vill ha växter eftersom de kommer att inte alla kommer upp. Rosmarin är något svårt att spira.

•Starta plantering bearbeta ca 6 veckor innan sista frysningen. Om du planerar att hålla anläggningen inomhus, kan du plantera när som helst. Placera kurs grus i botten av en behållare och fyll med ett vegetabiliskt jord. Du kan också använda din egen jord blandas med kompost.

•Plant frön i behållaren och vatten. Hålla jorden fuktig tills de börjar att spira. Sedan sätta behållaren i ett soligt område i ditt hus. Vattna blommorna en gång i veckan eller om jorden blir mycket torr.

•När du transplantera rosmarin, plantera den i ett område som får mycket sol. Lägg dem på samma djup utomhus som de var inomhus. De gillar jord som dränerar bra, så om du har hårda marken, lägga till några kompost innan du planterar.

•Water när jorden är torr. Rosemary behöver normalt inte gödselmedel, men du kan placera några te kompost i jorden runt anläggningen en gång i månaden. De är också mycket torka resistenta, så det finns ingen anledning att över vatten.

•Kapa härrör när du vill använda rosmarin med en vass kniv eller clippers. Du kan också frysa det direkt för att ha färsk rosmarin till hands för senare.