Hur man odlar rodnande brud Hibiscus

Rodnande brud är en härdiga hibiscus-du kommer inte se denna sorten när du kliver av planet i Hawaii. Dessa växter (Hibiskussyriacus) är härdiga till Institutionen för jordbruk Plant härdighet zon 4 och därmed avgjort inte tropisk natur. Rodnande bruden sorten bär dubbla ljust rosa blommor på en 10-foot-tall buske. Växer här hibiskus i full sol för bästa blommor, men växten tål lite afternoon skugga.

Instruktioner

•Plant rodnande bruden hibiskus i väl brukat jorden i ett hål som gör det möjligt att sitta på samma djup som den växer. Gräva hål två gånger diametern på jordklumpen. Skaka överskott krukväxtjord från rötterna, placera dem i hålet och fyll den med jord. Vatten rodnande bruden långsamt att smutsa att fukta till ett djup av 10 inches. Vattna nyplanterade borsta bruden ofta nog att jorden inte torkar ut.

•Fast-klänning jorden runt rodnande bruden med en 3-tums-djupt lager av ekologisk marktäckning. Låt inte kompostmaterial att röra anläggningens trä, men sprida kompostmaterial helt runt anläggningen och 1 fot utanför anläggningens bredaste punkt.

•Fertilize rodnande bruden under våren med en 10-20-10 gödselmedel i takt som anges på gödselmedel paketet. Strö den runt jorden under busken och vatten djupt att blöta det till rötterna. Gödsla igen i midsommar. Gödsla på morgonen för att undvika roten burn.

•Styr bladlöss, huvudsakliga skadedjur av rodnande bruden hibiscus, genom att tvätta dem av busken med en stark blast vatten. Kraftiga angrepp kan kräva användning av insektsbekämpning tvål spray.

•Prune rodnande bruden hibiskus på våren för att hålla din önskade storlek. Täta beskärning uppmuntrar anläggningen att producera större, men färre, blommor.