Hur man odlar Ranunculus i behållare

Hur man odlar Ranunculus i behållare

Lager av pappersaktig tunn ranunculus kronbladen bildar vackra, utsökta blommor 3 till 6 inches bred ovanpå 12 - till 18-tums stjälkar. Gul, orange, rött, lax, guld och vitt är bara några av färgval och blommorna kan blomma i upp till sex veckor. Ranunculus är ett utmärkt val för trädgården men kan även odlas i behållare.

Instruktioner

• Fyll din plantering behållare med krukmakare jord, packning det ner lätt som du gå, till inom 1/2 tum av fälgen. Plantera varje knöl med kloliknande slutet pekade nedåt 2 inches under markytan. Space knölarna 4 till 5 inches isär.

•Water knölarna ordentligt och sluta när vattnet rinner ut dräneringshål. Tillämpa en kompost.

•Ställ in behållarna i soligt läge. Inte vatten igen tills du ser ny tillväxt, vanligtvis i ca 15-20 dagar. På den tiden och därefter vatten för att hålla jorden lätt fuktig.

•Kapa ranunculus ryggen när de är färdiga blommande och lövverket har vänt brun eller gul och dog tillbaka. Sluta vattna och föra behållarna att vila på en sval plats som en källare eller garage. Föra dem tillbaka ut i ungefär tre månader, när de kan blomma igen.

Tips & varningar

  • Välj behållare som är minst 10 inches bred. Ranunculus har stort rotsystem och behöver massor av utrymme. Du kan plantera en eller två jumbos eller tre "nummer två" knölar i en 10-tums pott. Se till att det finns flera dräneringshål i varje behållare.
  • I USA Institutionen för jordbruk växt härdighet zoner 8 till 11, plantera ranunculus i oktober eller November, för blomning i mars. I zon 7 och vidare norrut, plantera dem en vecka eller två innan den typiska sista frosten för blomning under sommaren.