Hur man odlar Purdue persika träd

Hur man odlar Purdue persika träd

Hem till Purdue University, West Lafayette, Indiana, är i US Department of Agriculture härdighet zon 5b. Men det är på den norra delarna där persikor framgångsrikt kan odlas, är det fortfarande möjligt att odla en persiko träd om du väljer en sort som är känd att tolerera dessa kallare norra temperaturer, som vintertid kan doppa till minus 10 till 15 grader Fahrenheit.

Instruktioner

•Välj en webbplats med rik, spröda, mycket väldränerad jord. Persikoträd är grunt-rotade, producerar flesta av sina rötter i topp 18 inches av jord. Därför är det mycket viktigt att webbplatsen plantering avlopp inom ungefär en timme efter en regnstorm. Eftersom blommorna på persikoträd dödas ofta av sen vårfrost i nordliga breddgrader, är den idealiska platsen för en persiko träd på en sluttning mot norr i full sol. Detta kommer att fördröja blommande, förhoppningsvis undvika sen vårfrost.

•Förbered plantering platsen genom att gräva ett hål ungefär dubbelt som bred och ungefär så djupt som jordklumpen av unga träd du omplantering. Blanda cirka en till två 5-gallon hinkar med torv och minst en 5-gallon hink med kompost i jorden du bort från hålet.

•Ställ roten bollen i hålet, att säkerställa unionens transplantat är ungefär 2 inches ovanför marken. Planteras för djupt, kommer persikoträd långsamt minska och så småningom dö. Återfyllning hålet med förbättrade jorden, åtstramande försiktigt det med händer och fötter som du går. Vatten det nyplanterade trädet med en långsam-Spring slang placeras nära jordklumpen cirka en timme.

•Ta bort alla grenar och skär av toppen av trädet med kraftig beskärning clippers, så de återstående antal ogrenade "piska" är ungefär 30 inches hög.

•Prune persika träd i slutet av våren under de följande åren efter att undersöka om några blommor har överlevt för att producera frukt senare under säsongen. Sedan beskära tanke lämnar grenar där blommorna överlevde.

För de kommande tre åren, ta bort alla lågt hängande armar och ben, samt döda, trasiga eller sjuka grenar. Grenar som uppvisar kraftig upprätt tillväxt vanor bör också tas bort, eftersom de sällan sätter frukt och sap energi från resten av trädet.

Välj tre huvudgrenar att bilda ramen för trädet när beskärning det ett år efter plantering och ta bort alla andra. Skär tillbaka ny tillväxt varje år för att lämna endast några inches. Också ta bort äldre grenar när de börjar att blockera solljuset når trädets centrum.

När frukt form, tunn dem för att lämna ca 6 inches mellan utvecklingsländer frukterna. Denna gallring kommer att öka både storleken och kvaliteten på de mogna frukterna.

•Spray trädet varannan vecka hela säsongen till kontroll peach tree sjukdomar och skadedjur, inklusive men inte begränsat till bladlöss, kvalster, plommon curculio, persiko träd provtagare, persikoträd leaf curl, ringröta, bakteriell plats och mjöldagg. Använd en slang-end spruta eller bärbara spruta för att tillämpa insekticid och/eller fungicid, att se till att du täcker alla ytor av träd, grenar, stammen och undersidan av bladen. Även spraya marken under dess tak.

•Fertilize med 1/2 £ av 10-10-10 granulerad gödsel ca 10 dagar efter plantering din persiko träd. Göra en andra ansökan ca 40 dagar senare. Strö gödselmedlet i en 2-fots ring runt trädet, att hålla det borta från stammen. Kommande två åren, tillämpas på 3/4 £ av samma gödselmedlet, med samma ansökan metod, i mars och igen i maj. När trädet når 4 år gammal och efter samma schema, öka doseringen till 1 till 2 lbs. av granulerad 10-10-10 gödselmedel, tillämpas inom trädgränsen DROPP, men håller det cirka 12 inches bort från stammen.