Hur man odlar örter i San Diego

Hur man odlar örter i San Diego

San Diego tempererat klimat gör det en perfekt plats för växande örter utomhus. Färska örter ha befogenhet att omvandla nästan alla recept till en kulinarisk njutning samtidigt också lägga skönhet och doft till trädgården. Om du planterar en stor örtagård eller en liten container trädgård, lär dig att välja rätt örter för klimatet så att din trädgård frodas.

Instruktioner

•Bestäm storleken på din örtagård. Detta kommer att vara den dominerande faktorn i antalet plantor du ska köpa. Om du har ett litet utrymme, överväga att använda behållare för växande örter.

•Välj örter som växer bra i din härdighet zon när du tar stolthet i din California arv. Komplettera ört trädgård staples såsom basilika, mynta, timjan och rosmarin med ett urval av örter som är inhemska till Kalifornien.

•Amend din trädgård i jorden för att förbättra dränering och näringsämne innehåll. Till området där du ska plantera din örtagård, borttagning av ungefärligt 18 inches av jord. Plats 3 inches av krossad sten längst ned i området för att förbättra dränering. Blanda 3 till 4 inches av kompost och 1 till 3 inches av sand i trädgården jorden och returnera den till din plantering säng.

•Plant örter ungefär lika djup som behållaren där du köpt växterna. Space flera växter apart enligt växt riktningar; vanligen 6 till 12 inches.

•Water örter grundligt efter plantering och regelbundet under hela växtsäsongen. De flesta växter kräver 1 tum vatten per vecka.

•Harvest när anläggningen har tillräckligt blad att bibehålla sin tillväxt. Plocka din örter kan för tidigt minska sin tillväxt och dödar växten.

Tips & varningar

  • Infödda California örter som chia, manzanitas, claytonia perfoliata och California wild rose är ätliga eller producera ätliga bär. Andra örter, såsom hummingbird salvia, butterfly myntverk och ullig blå lockar är används huvudsakligen för sina doftande egenskaper och för att locka kolibrier och fjärilar till din örtagård.
  • Om du letar efter idéer på nya örter att lägga till din trädgård, bör du besöka den årliga San Diego ört Festival. Här kommer du se en gästföreläsare, ört-trädgårdsskötsel rådgivning och turné örtagården – se till att ge dig en dos av inspiration till din egen örtagård.
  • Förbered din plantering webbplats. Alla typer av örter föredrar väl dränerande, bördig jord och de flesta av San Diego jord tyvärr inte upp till uppgiften. San Diego jord varierar mycket inom länet; men i allmänhet, har smutsa ett högt innehåll av salt och lera med minimal vatten.