Hur man odlar örter i Poconos, Pennsylvania

Hur man odlar örter i Poconos, Pennsylvania

Pocono Mountains är inbäddat i regionen nordöstra i Pennsylvania, där glaciärer ha ristat landskapet lämnar efter sig mycket mineraliserad sura jordar, fylld med stenar i olika storlekar. Poconos ligga inom USDA härdighet zoner 4-6, som upplever alla fyra årstider. Ört som växer i regionen Poconos börjar med våren plantera säsongen, när anbud ettåriga växter planteras efter sista frost på vintern. De skördas innan frosten visas igen i senhöst.

Instruktioner

•Scout ut en solig plats som innehåller väldränerad jord i din Poconos bakgård. Testa jord pH-värdet i din jord att avgöra om det är kan upprätthålla örter. En idealisk pH för växande örter är mellan 6.0 och 7.0.

•Lossa jorden med en trädgård gaffel och ändra smutsa om det inte uppfyller krav som pH. Lägga till kalk i jord med ett pH under 6.0, eller lägga torv om din jord pH är över 7.0. Blanda det krävs ändringsförslaget med marken enligt etiketten instruktioner.

•Plant din ört plantor efter hot om frost har gått i ditt område i Poconos. Örtagårdar i zon 5 och 6 kan oftast börja plantera runt den första eller andra veckan i April. Pocono trädgårdsmästare bor i zon 4 ofta måste vänta till mitten av maj att börja plantera.

•Dig hål för ört plantor som matchar storleken på deras plantskola behållare. Kolla plantskola etiketterna på de behållare eller information flikar att avgöra avstånd krav. Plantera en ört växt i mitten av varje hål. Pat jorden försiktigt runt varje ört växt ta bort luftfickor.

•Water örter omedelbart efter plantering. Djupt weekly vattningarna med en soaker slang kommer att hålla jorden fuktig på ett djup av 1 tum. De årliga nederbörden summorna i Poconos genomsnittet runt 40 inches, vilket innebär att kompletterande vattning är oftast nödvändigt i stället för regn för att hålla jorden fuktig.

•Spread ett lager halm eller bark mulch över smutsa som innehåller örter. En 3 - till 4-tums lager av kompostmaterial förbättrar dränering runt växterna och dämpar ogräs. Mulching skyddar också rötterna av känsliga ört plantor från heta Pocono solsken och svala berg kvällar.

Tips & varningar

  • Du kan enkelt testa pH-värdet i din jord med en markprovning kit köpt från en trädgård centrum.
  • Pocono örter planterade i väl ändrade jord kräver tillägg av ett gödselmedel under vegetationsperioden. I själva verket kan användningen av gödselmedel förändra smak och arom av örter.
  • Skörda dina örter som behövs för ditt recept. Alla skörd skall vara avslutad innan första frosten av vintern.
  • Inte overwater Pocono örter. Blöt jord främjar rotröta, ett tillstånd som kan så småningom döda dina ört växter. Kontrollera i jorden innan vattning av sticker fingret ner till en 1-tums djup. Om marken känns fuktig, Lägg inte mer vatten.