Hur man odlar örter i korgar & planteringsmaskiner för vinst

Örter, odlas i behållare för kommersiellt bruk, ge trädgårdsmästaren en livskraftig källa till inkomst. Starta dessa tidigt för att säljas som utplanteringsväxter och fortsätta att växa under hela den varma årstiden för container växt försäljning. Du kommer att kunna ha en framgångsrik herb verksamhet under odling och skörd och kan expandera på detta under de kallare månaderna genom att odla vissa örter inne i ditt hem, eller genom torkning och paketera örterna vintern säljes. Detta kommer för att ge en året runt inkomst för ditt hushåll.

Instruktioner

•Inköpt frön för årliga och tvååriga örter som persilja, från företag som säljer ekologiska, släktklenod sorter av örter för att ge dig och dina kunder med mer sjukdomsresistenta växter. Så frön fyra till sex veckor innan sista frost i plantering tråg.

Skaffa sticklingar eller divisioner från örter som anses perenner, som gräslök och Dragon under den tidiga våren och plantera omedelbart.

• Använd trådkorgar minst 12 inches i diameter för hängande och flätade eller andra robusta korgar med handtag eller utan för inställning på steg och tabeller. Placera ett ekologiskt foder, till exempel mossa, i korgar för att rymma fukt efter blötläggning över natten. Lägga till en krukväxtjord och komposten blandningen behållaren och växt örter som kan hållas klippta framgångsrikt, till exempel persilja och gräslök i korgarna. Plantera andra örter hitåt också, till exempel dill och citron timjan.

•Starta ut växter som växer i krukor i små behållare krukväxtjord. Överföra dessa till större krukor väl fastställts och till ännu större krukor senare om inte säljs innan de är för stora. Lägga till mer än en typ av ört per stor behållare under detta senare tillfälle om du gillar, och lite mer för dina ansträngningar. Vara säker på att alla behållare har dräneringshål.

Hålla jorden för fukt-älskande örter som koriander och Dragon blötare än att örter som rosmarin och lavendel, som föredrar torrare jord.

•Placera behållarna på displayen i ett område som tar emot fyra till sex timmar sol per dag. Tänk på att vatten varje planta när det behövs. Tänk på att när du använder en liner, du inte kanske behöver vatten mer än några dagar. Håll plantorna trimmas så att de inte får för stor före försäljning och att uppmuntra mer tillväxt. Använd tillbehör för att göra kransar eller andra hantverk till salu, eller torka dem vintern säljes.

•Tillhandahålla information om varje ört som du växer, inklusive hur man transplantera, när och hur skörden och hur du torkar eller annars bevara den. Lista odlingsförhållanden och kulinariska och craft använder för varje typ av örten också. Gör detta med en broschyr om varje planta för köpare att ha och laminat en för varje planta att hänga nära där du säljer dem. Vara beredd att svara på alla frågor.