Hur man odlar örter i Hawaii

Hur man odlar örter i Hawaii

Med alla öar som är bosatta i växande zoner 10 11, har Hawaii nästan perfekt väder för att höja ett stort utbud av asiatiska, Medelhavet och tropiska örter. USDA visar persilja och söt och italiensk basilika som de mest populära och lönsamma örter odlas på ön. Dill, mejram, mynta, oregano, rosmarin, salvia, koriander, timjan peppar och gräslök är bara några av de många örter som kan odlas av tropiska trädgårdsentusiaster. Du kan odla örter i Hawaii, även från din uteplats, ganska mycket året om.

Instruktioner

Hawaii trädgård örter

•Välj en trädgård som tar emot minst sex timmars solljus. Undvika land som tar emot för mycket stående vatten.

•Mix i ekologisk ändringsförslag som kompost vid behov. Hawaii är känd för rika vulkaniska jorden, men marken i Hawaii varierar. Marken är mycket olika från ö till ö och smutsa på i lä av någon ö kan skilja sig kraftigt från lovart sidan.

•Plant din utvalda örter. Vatten och gödsla enligt anvisningarna av örter planterade.

Hawaii Container örter

•Välj en lämplig avfallsbehållare som gör att din örter tillräckligt med utrymme för växande. Ingefära eller rosmarin kan behöva 3 - till 5-gallon behållare. Basilika, mynta, persilja och gräslök kan göra bra i behållare så liten som 1½ gallons. När i tvivel, plantera i en större kruka att försäkra tillräckligt rotutveckling.

•Placera små stenar eller terrakotta bitar i botten av dina krukor för luftning och dränering.

•Plant din valda ört starter växten eller frön. Container örter är perfekt för områden med dålig jord eller lägenheter med uteplatser eller uteplatser, som de kallas i Hawaii.

Tips & varningar

  • Vara noga med att lägga till berikade med kväve gödselmedel till lummiga örter. Koncentrationen av eteriska oljor kommer att minska när för mycket kväve matar grönskan.
  • USDA innebär restriktioner för vissa färska örter till, från Hawaii och andra delar av USA. Kolla reglerna innan du skickar örter till vänner och familj eller som ett företagsprojekt.