Hur man odlar örter för zon 8

Hur man odlar örter för zon 8

USDA härdighet zon 8 följer kusten av USA över söder och ner östkusten. Zonen är känd för korta, milda vintrar och långa växtsäsonger. Vintertemperaturer i zon 8 faller sällan under 10 grader. Örter är väl anpassade till växer i zon 8 på grund av detta, och många kan stå ute året runt i marken eller i en behållare. Örter som inte kommer att överleva zon 8 vintrar bör omplanteras varje vår och behandlas som ettåriga växter.

Instruktioner

•Välj ett soligt läge i väldränerad jord att plantera örter i marken.

•Break upp din jord med en rototiller till ett djup av 12 inches.

•Spread jord ändringar över din jord i ett 4-tums lager. Typiska jord ändringar inkluderar kompost och torv. Ekologisk ändringsförslag som detta kommer att förbättra dräneringen av lerjord och hjälp sandiga jordar att behålla fukt. Blanda ändringsförslag i marken med din rototiller.

•Förbered en krukväxtjord mix för containrar med 1 del torv, 1 del sand och 1 del kompost. Använd aldrig trädgårdsjord i behållare. Jorden innehåller mikrober som kan skada växterna.

•Placera en keramik skärvan längst ned i en behållare att täcka dräneringshålet. Detta kommer att hålla marken från skölja av behållaren. Fyll behållaren med krukväxtjord. Lämna en tum utrymme på toppen av behållaren för vatten för att samla in.

•Öppna en plantering ficka i marken eller behållaren för ört frön med en dowel käpp. Utrymme fröer enligt anvisningarna på baksidan av utsäde paket. Plantera på det rekommenderade djupet. Om det finns inga instruktioner, sedan plantera ört frön i marken ungefär 18 inches isär och två gånger diametern på fröet. Använda ett ört frö per 4-tums potten, två ört frön i en 6-tums pott eller fyra ört frön i en 12-tums pott.

•Plant transplanterade örter genom att öppna en plantering ficka i marken eller jord som är dubbelt så bred som jordklumpen av örten men inte djupare. Placera jordklumpen i jord och täck med smuts. Klappa i jorden för att ta bort eventuella luftfickor från runt jordklumpen.

•Kontrollera örter dagligen och vattna dem för att se till att marken förblir som fuktig som en vred ut svamp. Kolla ört växter två gånger dagligen i mitten av sommaren. Sommartemperaturer i zon 8 kan klättra över 100 grader. Regelbunden vattning hjälper ört växter att hålla sig frisk.